Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Здача Авдіївки – питання часу": у ЗСУ не вірять, що зможуть відстояти місто
commentss НОВИНИ Всі новини

"Здача Авдіївки – питання часу": у ЗСУ не вірять, що зможуть відстояти місто

З Авдіївки відійшла частина українських сил, пише газета WP

15 лютого 2024, 21:29
Поділіться публікацією:

Українські військові вважають, що здача Авдіївки – це лише питання часу, пишуть журналісти Washington Post, які побували у місті.

"Здача Авдіївки – питання часу": у ЗСУ не вірять, що зможуть відстояти місто

Бої за Авдіївку тривають. Фото з відкритих джерел

Видання повідомляє, що наразі українське військове командування вже вивело з Авдіївки частину військ.  

За підсумками розмов з військовослужбовцями ЗСУ, WP написав, що "повне виведення українських військ з Авдіївки тепер видається вірогідним".

Водночас видання зазначає, що паралельно з частковим відводом військ в Авдіївку перекинуті свіжі сили зі штурмових бригад, щоби "допомогти відбити російські атаки і продовжити оборону міста".

WP наголошує, що захоплення росіянами Авдіївки буде найбільшою бойовою перемогою Москви після провалу українського контрнаступу влітку 2023 року.

Взяття міста, додає видання, буде означати, що російські війська повернули собі ініціативу на фронті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що країни Балтії побудують понад тисячу бетонних бункерів на кордонах з Росією та Білоруссю. Лінія оборони країн Балтії буде включати протитанкові міни, рови, колючий дріт і так звані "зуби дракона", а поруч будуть розміщені склади зі снарядами. Будівництво оборонних споруд планують розпочати в січні 2025 року.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що захищати Україну — обов'язок кожного громадянина, а тому мобілізація засуджених осіб має відбуватися за загальними правилами, а не на добровільній основі, вважає Мін'юст. Міністр юстиції відзначив, що новий законопроєкт про посилення мобілізації, за який парламентарі проголосували у першому читанні, передбачає добровільне залучення засуджених громадян до лав української армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини