Головна Новини Суспільство Війна з Росією Зброї завжди буде мало. Офіцер розповів про надскладні реалії війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Зброї завжди буде мало. Офіцер розповів про надскладні реалії війни

Українська армія постійно потребуватиме додаткового озброєння

10 травня 2024, 00:20
Поділіться публікацією:

Збройним силам України постійно не вистачатиме озброєння, однак для зменшення дефіциту необхідно інтенсивно розвивати власний ВПК, наголосив заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Зброї завжди буде мало. Офіцер розповів про надскладні реалії війни

Україні необхідно нарощувати ВПК. Фото з відкритих джерел

"Будь-якого озброєння завжди потрібно більше. Не було ще жодної війни, коли вистачало би повністю ресурсів. Тому не буде моменту, коли ми скажемо, що у нас все є, більше нічого не треба", — зазначив офіцер ЗСУ.

За словами військовослужбовця, ЗСУ постійно не вистачає fpv-дронів, які стали частковою заміною дефіцитних артилерійських снарядів.

"Скільки підрозділу необхідно дронів в сьогоднішніх умовах, сказати складно. Тільки в нашій Третій штурмовій в Авдіївці вилітало по 130 fpv за одну добу. Є зараз спокійніші напрямки, але попереду нас чекають ще більш інтенсивні бої. Нічні fpv — окрема дуже ефективна історія. За перші два дні використання нічних ударних БПЛА наш підрозділ мав по 10 одиниць підбитої ворожої техніки. Але дрони — це розхідний матеріал, якого для хорошого результату потрібно мати дуже багато", — розповів Максим Жорін.

Офіцер ЗСУ наголосив, що в сучасних реаліях однієї лише західної допомоги, особливо зважаючи на її несистемність, Україні не вистачить, а тому потрібно дуже швидко нарощувати власне виробництво, при цьому в усіх напрямках ВПК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відведення американських танків Abrams від лінії бойового зіткнення пов'язано не стільки із необхідністю захисту від дронів, скільки через нерозуміння українських командирів або західних партнерів, як краще застосовувати ці доволі непогані танки, заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник. Першопричиною такого застосування техніки є катастрофічний дефіцит української армії в усьому, частково застаріла американська техніка для умов сучасного бою та вбитий український ВПК.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що багаті росіяни бояться конфіскації активів на Заході, а тому все частіше виводять свої гроші в Росію. Багатії із РФ звикали до думки, що російським громадянам більше не раді на Заході та розглядають різні варіанти повернення додому своїх активів. Більшість мільярдерів, які потрапили під санкції, вважають за краще перевести активи додому. Вони допускають, що їхнім сім'ям доведеться будувати нове життя в Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини