Головна Новини Суспільство Війна з Росією Збитки, завдані ворогом екології, ростуть: названа сума
commentss НОВИНИ Всі новини

Збитки, завдані ворогом екології, ростуть: названа сума

Росія завдала шкоди земельним, водним ресурсам та атмосферному повітрю.

26 січня 2023, 09:56
Поділіться публікацією:

​​З початку повномасштабного вторгнення Росія завдала збитків довкіллю на суму понад 1 трильйон 743 мільярди гривень. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на Держекоінспекцію у Telegram. 

Збитки, завдані ворогом екології, ростуть: названа сума

Фото: pixabay.com


У повідомленні зазначається, що загальна сума збитків за забруднення ґрунтів та засмічення земель становить понад 688 мільярдів гривень. У той же час забруднення атмосферного повітря "коштує" 998 мільярдів гривень. А за забруднення, засмічення водних ресурсів розрахована шкода становить понад 56 мільйонів гривень. 


Зокрема, згідно з повідомленням, станом на 24 січня цього року у зв‘язку з неспровокованою агресією Росії забруднено небезпечними речовинами 280 904 квадратних метрів грунтів, площа у 12 277 512 квадратних метрів землі засмічена залишками атакованих об’єктів та боєприпасів. 


За даними відомства, 686 816 т нафтопродуктів згоріло під час обстрілів, забруднивши атмосферне повітря небезпечними речовинами. Завдав ворог шкоди й лісам. Так, 33 132 гектарів лісів та інших насаджень випалено ракетами та снарядами. У відомстві зазначають, що можна сподіватися, що деякі з них відновлюватимуться протягом десятка років, проте решта — втрачені назавжди. Разом з тим, 1 063 947 квадратних метрів об'єктів, у тому числі критичної інфраструктури, знищено, і їх  залишки завдали шкоду довкіллю. 


Крім того, у водойми потрапило 1597 тонн забруднюючих речовин, 2 903 513 кг сторонніх предметів, матеріалів, відходів та інших речовин. 


Як відомо, станом на грудень минулого року прямі збитки української інфраструктури через російську агресію досягли $137,8 млрд. З листопада ця сума зросла майже на $2 млрд.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини