Головна Новини Суспільство Війна з Росією Збитки для інфраструктури від агресії Росії зростають: названа сума
commentss НОВИНИ Всі новини

Збитки для інфраструктури від агресії Росії зростають: названа сума

Cума прямих збитків житловим та нежитловим будинкам, іншій інфраструктурі України станом на листопад 2022 року складає 135,9 млрд доларів.

16 грудня 2022, 12:10
Поділіться публікацією:

Підрахунки прямих фізичних пошкоджень проведені Київською школою економіки (KSE) за підтримки уряду Великої Британії. Також долучилися Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, охорони здоров’я, за координації Мінреінтеграції та у співпраці з іншими профільними міністерствами та Національним банком України.

Збитки для інфраструктури від агресії Росії зростають: названа сума

Фото: https://pixabay.com/


Найбільше збитків завдано енергетичній інфраструктурі, промисловості та державним і приватним підприємствам. Сума збитків промисловим підприємствам складає 13 млрд доларів. Це третя за величиною стаття збитків інфраструктури. Збитки енергетичної інфраструктури сягнули 6,8 млрд. доларів. 


У KSE уточнили, що сума збитків може бути вищою, оскільки наразі відсутня повна інформація про стан українських підприємств, що знаходяться на тимчасово окупованих територіях, а також детальна інформація про збитки, завдані інфраструктурі енергетики країни.  

Житло


Станом на листопад 2022 року збитки, завдані житловому фонду, становлять 52,5 млрд доларів. В Україні нараховують 143,8 тисяч зруйнованих та пошкоджених приватних та багатоквартирних будинків. У пʼятірці найбільш постраждалих регіонів за руйнуваннями житлового фонду Донецька, Київська, Луганська, Чернігівська та Харківська області. У столиці за час війни зруйновано та пошкоджено 348 житлових будинків, переважна більшість яких багатоквартирні.


Інфраструктура


Сума збитків інфраструктури зросла до 35,6 млрд доларів. Зокрема, 26,6 млрд доларів спричинені руйнуванням доріг, ще 4,4 млрд “зелених” — збитки Укрзалізниці від війни. У порівнянні з початком осені, збільшилися збитки, завдані інфраструктурі таких сфер як освіта — 8,2 млрд доларів, охорона здоровʼя — 1,7 млрд доларів, культура, туризм та спорт — 2,1 млрд “зелених”. 

Згідно з повідомленням, з початку війни росії проти України станом на листопад пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 84,2 тис. одиниць сільгосптехніки, 153 заклади соцсфери, 2692 заклади дошкільної, середньої та вищої освіти, 305 АЗС, 27 торгових центрів, 14,4 тис. комунального транспорту, 194,8 тис. приватних легкових авто, 330 лікарень, 880 обʼєктів культури, 94 релігійні споруди, 157 закладів туризму, 595 адмінбудівель. 


Раніше ми писали, що окупанти зруйнували найбільшу птахофабрику країни.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

eeeee

16 грудня 2022, 14:36

Зачeм плaтить за ceкc или дарить подарки и ходить на свидания если можно просто найти девку для сeкca Здесь ------ https://e.vg/pisy


Новини