Головна Новини Суспільство Війна з Росією Завершився Рамштайн. Обіцяні Україні танки залишилися обіцяними – до коли
commentss НОВИНИ Всі новини

Завершився Рамштайн. Обіцяні Україні танки залишилися обіцяними – до коли

Головні результати зустрічі не принесли Україні таких очікуваних танків, але надія є

20 січня 2023, 19:21 comments4741
Поділіться публікацією:

Українські сили мають змогу перейти у контрнаступ навесні, а до цього моменту західні союзники мають "вікно можливостей" щодо передачі танків ЗСУ. Про це заявив глава Міноборони США Ллойд Остін, пишуть "Коментарі".

Завершився Рамштайн. Обіцяні Україні танки залишилися обіцяними – до коли

глава Міноборони США Ллойд Остін. Фото з відкритих джерел

"Я думаю ви чули міністра оборони Німеччини про те, що рішення про надання танків не було ухвалене. Ми маємо переконатись, що Україна має спроможності, необхідні для успіху прямо зараз. Ми маємо вікно можливостей до весни, коли Україна розпочне контрнаступ", — констатує Остін.

Він же і заявив, що союзники змогли зібрати надзвичайну бойову підтримку. Приміром, Польща продовжує пропонувати танки і надасть їх. Так само зроблять і інші країни.

"Терпіння, все буде", — резюмував глава Міноборони США. 

З-поміж інших важливих заяв Ллойда Остіна за результатами зустрічі у Рамштайні стосуються пакета допомоги від США розміром $2,5 млрд від Вашингтона, обіцянка передачі Великою Британією танків Challenger 2, що стане першим передаванням західних "основних бойових танків".

"Це переламне десятиліття для світу і переламний момент для України. Союзники продовжать допомагати, аби Україна мала можливості, необхідні їй для успіху саме зараз", — сказав він.

І пообіцяв, що питання із танками для України має бути вирішене до весни, коли ЗСУ підуть у контрнаступ. Сьогоднішня ж зустріч на Рамштайні була присвячена протиповітряній обороні та бронетехніці. Учасники зустрічі, які представляють майже пів сотні країн, передають багато систем для захисту українського неба, іншу важку зброю та набої для неї. Обіцяли й провести необхідні навчання військових ЗСУ.

Також "Коментарі" писали, які європейські країни готові передати Україні танки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини