Головна Новини Суспільство Війна з Росією Затягування війни може стати під питанням: з якою проблемою вже зіткнувся Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Затягування війни може стати під питанням: з якою проблемою вже зіткнувся Путін

За інформацією The Hill, Путіну все важче знайти росіян, які готові померти за нього в Україні

28 червня 2024, 10:52
Поділіться публікацією:

Російські воєнкори та самі солдати все частіше публікують докладні відео жахливих умов на фронті. Кадрові зміни в Міністерстві оборони Росії також натякають на офіційне визнання того, що щось іде не зовсім так, як стверджує кремлівська пропаганда. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "The Hill".

Затягування війни може стати під питанням: з якою проблемою вже зіткнувся Путін

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, одним із найпереконливіших свідчень невдоволення росіян війною є рекламний щит, який зовсім недавно з'явився у Санкт-Петербурзі. "У Місті-герої є свої герої", — йдеться у рекламі. Людям пропонують записатися в армію та отримати колосальну виплату в 1,3 мільйона рублів, що еквівалентно річному заробітку середнього росіянина.

"Але, що особливо важливо в цій пропозиції, так це те, що рекламний щит з'явився в другому місті Росії, яке, як і Москва, здебільшого позбавлене трун і протезів", — аналізує видання.

Журналісти зазначають, страх війни в переважній більшості сконцентрований у бідних провінціях Росії, де 1,3 мільйона рублів становлять зарплату за кілька років. Це свідчить про те, що Кремль відчайдушно потребує рекрутів. Ще важливіше те, що два роки тому росіянам пропонували за реєстрацію 200 000 рублів. Ціна новобранця зросла на 650%! Навіть з урахуванням інфляції це величезне зростання, що свідчить про те, що попит на солдатів високий, а пропозиція низька.

"Іншими словами, росіяни все більше не хочуть служити. Враховуючи понад 535 000 вбитих і поранених і більше 1000 щоденних жертв, росіянам настав час усвідомити, що режим використовує їх як гарматне м'ясо", — пише The Hill.

Автори матеріалу зазначають, що така зміна настроїв, за даними видання, обіцяє погані новини режиму і самому Путіну. Їхнє робоче припущення полягало в тому, що росіяни обожнюють покарання; що вони сліпо підуть на смерть, як вівці на заклання. Ентузіазм з приводу війни був високим протягом кількох місяців після вторгнення, але він ослаб після принизливого відходу Росії з Київської, Сумської, Чернігівської, Харківської та Херсонської областей через кілька місяців.

З середини 2023 року фронт майже не рухався в жодному напрямку, а втрати росіян збільшилися майже вдвічі: приблизно з 600–800 осіб на день до мінімуму 1200–1400 осіб.

Читайте також на порталі "Коментарі" — залишають Україну в пакетах: ЗМІ дізналися, скільки вояк у травні Росія втрачала щодня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини