Головна Новини Суспільство Війна з Росією Засоби захисту не допомогли. РФ застосувала на фронті невідому хімічну речовину
commentss НОВИНИ Всі новини

Засоби захисту не допомогли. РФ застосувала на фронті невідому хімічну речовину

Індивідуальні засоби захисту виявилися неефективними проти речовини

8 жовтня 2024, 23:52
Поділіться публікацією:

Російські загарбники застосували на фронті невідому аерозольну речовину, через яку українські захисники змушені були змінювати позицію, розповів офіцер ЗСУ з позивним "Алекс".

Засоби захисту не допомогли. РФ застосувала на фронті невідому хімічну речовину

Росіяни застосували невідому речовину. Фото з відкритих джерел

"Сьогодні противник в районі Роботино застосував зі скиду гранату з невідомою аерозольною речовиною. Хлопці були в засобах індивідуального захисту, але все одно не змогли довго знаходитись в бліндажі під дією речовини. Змінили позицію, потім були евакуйовані", — повідомив офіцер ЗСУ з позивним "Алекс".

Офіцер ЗСУ додав, що у такій поведінці росіян немає нічого дивного, оскільки "для ворога це звичайна практика".

Він також закликав бійців ЗСУ не нехтувати засобами індивідуального захисту під час перебування на передовій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у 2024 році у лавах Сил оборони України суттєво зросла кількість випадків дезертирства та самовільного залишення військової частини. Згідно з даними Офісу генпрокурора, за перші вісім місяців 2024 року відкрито 29 984 провадження за самовільне залишення частини українськими військовими, тоді як у 2022 році таких випадків було 6 641, а у 2023 році — 17 658.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що план перемоги України, з яким президент Володимир Зеленський їздив до США, наразі удосконалюють та презентують західним партнерам. "Зрозумівши всі позиції партнерів, усі реальні можливості для України, посиливши наш план перемоги, ми зробимо публічною нашу стратегію подальших дій. Важливо, що перспектива має бути зрозуміла для кожного в нашій країні", — заявив Володимир Зеленський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини