"Запорізький месник" повернувся: гвардійці приземлили два ворожих літака

"Запорізький месник", на рахунку якого вже сім ворожих літаків, повернувся

Сьогодні бійці Нацгвардії вразили два ворожих літака - Су-25, коли вони намагались атакувати українські позиції в Запорізькій області. Один літак підбито - льотчик катапультувався на контрольовану окупантами територію, другий штурмовик зазнав влучання, але зміг здійснити аварійне приземлення під Мелітополем. Про це повідомляють "Коментарі".

"25 травня окупаційні війська рф намагалися нанести ураження по позиціям сил оборони України з застосуванням пари Су-25 із повітря. В цей час на бойовому чергуванні знаходилися нацгвардійці - "Запорізький месник" і його бойовий побратим, - повідомляє пресслужба Нацгвардії. - Бійці чітко ідентифікували ворожу авіацію і влучно відпрацювали по повітряним цілям із ПЗРК. В результаті бойової роботи перший літак Су-25 повністю знищений, його пілоту вдалося катапультуватися над тимчасово-окупованою територією, другий літак збив відомий усім "Запорізький месник". Після його пострілу ворожий Су-25 був серйозно пошкоджений і вимушений зайти на аварійну посадку. Тоді у кінці злітної смуги мелітопольці спостерігали чорний стовп диму. Перед цим пролунали глухі вибухи. Гвардієць на псевдо "Запорізький месник" загалом же знищив 7 ворожих літаків".

Нагадаємо, що Су-25 - одномісний броньований дозвуковий штурмовик, призначений для надання авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі, а також знищення об'єктів із заданими координатами у випадку льотної погоди. Об'єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, а також повітряні маловисотні повільні цілі (гелікоптери і транспортні літаки).

Тим часом, Японія підняла в небо винищувачі через російські літаки.

Норвегія закликає громадян триматись подалі від російського "кита-шпигуна".

А українцям відкрили "страшну таємницю" про Залужного.