Головна Новини Суспільство Війна з Росією Запорізька область в окупації страждає від гуманітарної катастрофи: що там відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

Запорізька область в окупації страждає від гуманітарної катастрофи: що там відбувається

На окупованій території Запорізької області отримати деякі ліки можна лише з паспортом РФ

7 січня 2024, 17:45
Поділіться публікацією:

Росіяни на окупованих територіях у Запорізькій області створили справжню гуманітарну катастрофу. Там є проблема з медикаментами. Про це повідомляє мер Мелітополя Іван Федоров у Telegram

Запорізька область в окупації страждає від гуманітарної катастрофи: що там відбувається

Запорізька область в окупації (ілюстративне фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що місцеві люди на окупованих територіях страждають і потребують лікування, або медикаментозної підтримки стану здоровʼя.

"Окупанти створили гуманітарну катастрофу на захоплених територіях. На всіх ТОТ Запорізької області біда з медикаментами", — повідомив Федоров.

За його словами, основні проблеми це те, що: імпортних ліків або немає, або ціна недоступна для цивільних, обов'язкових дитячих вакцин БЦЖ та АКДС не постачають, батьки чекають на щеплення від туберкульозу більше 6 місяців, частина життєво необхідних ліків проти хвороб серця, шлунка, гіпертензії відпускаються виключно за рецептами.

Щоб взяти лікарський рецепт, треба вистояти величезну чергу до лікаря. Обслуговування в лікаря неможливе без російського паспорта.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ зіткнулася з дефіцитом популярного продуктуЗ магазинів популярних торгових мереж у регіонах Росії почала зникати курятина. Про це пише видання The Moscow Times. Як зазначає видання, з порожніми полицями зіткнулися жителі Єкатеринбургу, Самари, Челябінська та Ульяновська. Повідомляється, що на полицях магазинів не стало курячих стегон, крил і грудки, тоді як яловичина і свинина залишаються в наявності. За словами жителів російських міст, дефіцит курки став відчутним з 5-6 січня. Раніше в російських регіонах не було нестачі курятини.   The Moscow Times  повідомляє, що з середини 2023 року в Росії почали рекордно зростати ціни на курятину.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини