Головна Новини Суспільство Війна з Росією Заморожування війни неможливе, але є ще варіант: Резніков розповів про можливість перемир'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Заморожування війни неможливе, але є ще варіант: Резніков розповів про можливість перемир'я

На війні росіяни втратили 30% свого елітного корпусу – десантників, морпіхів, спецназівців, причому офіцерського та сержантського складу та у віці в середньому 35 років

17 серпня 2022, 14:45 comments1262
Поділіться публікацією:

Варіант із "заморожуванням" конфлікту в Україні, як це було під час гарячої фази війни на Донбасі, повторити не вдасться, бо зараз триває повномасштабна війна на виживання. Але можливий інший варіант, який називається – зниження активності бойових дій. Як передає "Коментарі", таку думку під час спілкування з журналістом "Голосу Америки" висловив міністр оборони Олексій Резніков.

Заморожування війни неможливе, але є ще варіант: Резніков розповів про можливість перемир'я

Олексій Резніков. Фото: з відкритих джерел

Міністр уточнив, що зниження активності бойових дій в Україні може вплинути сезонність. При цьому важливо розуміти, що сучасні війни виграються за рахунок витривалості. Перемагає той, хто має більше ресурсів. Кожній стороні потрібен час на відновлення.

Резніков заявив, що за тими даними, які є в України, російська армія за час повномасштабної війни проти України втратила щонайменше третину свого бойового потенціалу. За час повномасштабної війни знищено 30% російського елітного корпусу – десантників, морпіхів, спецназівців, причому офіцерського та сержантського складу та віком у середньому 35 років.

Міністр додав, що та кількість ворожих літаків і гелікоптерів, які збили ЗСУ, свідчить, що Росія втратила "до тисячі пілотів різного рівня, а це означає, що втрачено літну еліту, яка може літати вночі, виконувати певні маневри", і цей ресурс теж потребує відновлення.

"Тому, скажімо, охолодження ситуації з погляду бойових зіткнень можливе. "Заморожування" того, що люди хочуть називати "конфліктом", я не бачу, бо це не конфлікт. Це – війна. Війна на виживання. І ми захищатимемо себе , щоб вижити", — підсумував Резніков.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Туреччина розпочала військову операцію у Сирії: про що це говорить – як відобразиться в Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – нові рішення Ради : як ухвалені законопроекти вплинуть на життя українців і чому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини