Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний: Українські пілоти завершили навчання у Великобританії
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний: Українські пілоти завершили навчання у Великобританії

Посол України в Британії побував на випуску льотчиків, що навчалися за кордоном

сьогодні, 10:02
Поділіться публікацією:

Третя когорта пілотів Військово-повітряних сил ЗСУ закінчила навчання на базі Королівських ВПС у Кренвеллі. Про це повідомив колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині – Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії Валерій Залужний, який разом з заступником державного секретаря парламенту Великої Британії з питань Збройних Сил Люком Поллардом взяв участь у випускній церемонії льотчиків.

Залужний: Українські пілоти завершили навчання у Великобританії

Випуск українських пілотів у Британії. Фото: Валерій Залужний

Валерій Залужний подякував британському уряду та народу за постійну підтримку України.

овсім скоро ці хлопці підуть у бій, і ми всі будемо молитися, щоб вони повернулися з бойових завдань.

Молитися будемо ми, а літати, битися і перемагати будете ви. Я сподіваюся, ви добре цього навчилися", – зазначив Залужний.

Залужний: Українські пілоти завершили навчання у Великобританії - фото 2

Раніше портал "Коментарі" повідомляв:

США змінює підхід до навчання українських пілотів F-16: у чому виникли проблеми

США переорієнтовують підготовку українських пілотів винищувачів F-16, надаючи перевагу молодшим курсантам замість досвідчених військових. Це рішення може вплинути на терміни формування повної ескадрильї F-16 для України, яка до літа 2025 року мала б складатись з 20 літаків і 40 підготовлених пілотів.

Як повідомляє The Wall Street Journal, головною причиною вибору молодих курсантів є обмежена кількість досвідчених українських пілотів зі знанням англійської мови. Крім того, американські військові експерти вважають, що молоді курсанти краще сприйматимуть західний стиль підготовки, що включає специфічні методи та тактики бойових дій.

Зараз вісім досвідчених українських пілотів завершує навчання в Аризоні, і вони мають прибути в Україну на початку 2025 року. Однак, на відміну від досвідчених пілотів, які пройшли прискорену підготовку, молоді курсанти матимуть триваліший навчальний процес: близько року вони проводитимуть базову льотну підготовку на авіабазах Великої Британії та Франції, після чого пройдуть курс F-16 в США та Румунії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини