Залужний розповів генералу Міллі про контрнаступ: де йдуть найзапекліші бої

Сили оборони мають "певні успіхи", "реалізують плани" та "рухаються вперед"

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі про події на фронті. Як передає видання "Коментарі", про це Залужний сам повідомив у себе в Telegram.

Головнокомандувач розповів, що на сході та півдні України йде важкі бої "оборонного та наступального характеру". Сили оборони мають "певні успіхи", "реалізують плани" та "рухаються вперед".

Також, напередодні засідання "Рамштайн", Валерій Залужний наголосив, що українські захисники потребують посилення протиповітряної оборони, артилерії та можливостей для контрбатарейної боротьби.

Читайте також на порталі "Коментарі" - контрнаступальні дії ЗСУ тривають і мають успіх як мінімум на трьох ділянках фронту, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті. Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі запевняє, що США зосередяться на тому, щоб Україна могла досягти успіху на полі бою. Допомагають нам і європейці, обіцяючи активізувати постачання зброї. При цьому в Офісі президента України попередили – на досягнення цілей контрнаступу (повернути під контроль Києва всі окуповані території, включаючи Крим) може піти багато місяців. Як оцінюєте ситуацію навколо контрнаступу – у тому числі у медійному та політичному плані? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому немає стрімкого настання ЗСУ – чи є ознаки, що РФ готується до відступу.