Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний поставив крапку: що вирішено з пересуванням військовозобов'язаних в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний поставив крапку: що вирішено з пересуванням військовозобов'язаних в Україні

Валерій Залужний скасував скандальний документ

6 липня 2022, 16:05 comments1259
Поділіться публікацією:

Рішення, яке обмежує пересування військовозобов'язаних в межах України, відправили на доопрацювання. Оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в Телеграм.

Залужний поставив крапку: що вирішено з пересуванням військовозобов'язаних в Україні

Валерій Залужний. Фото: із відкритих джерел

Валерій Залужний повідомив, що 6 липня відбулося засідання Ставки Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України. Під час цього розглядалось питання стосовно обмеження на пересування для військовозобов'язаних. 

"Підкреслюю, цей документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України. Попри це, його поява в мережі спричинила численні маніпуляції, різночитання і навіть незаконні дії із перешкоджання переміщенню громадян, що стало підставою для дискредитації Збройних Сил України та військово-політичного керівництва держави", — наголосив Залужний. 

Головнокомандувач ЗСУ також додав він скасував дію цього документа. 

Він додав, що оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану. Наявна законодавча база не враховує реалій сьогодення та не забезпечує ефективних мобілізаційних механізмів. Як Головнокомандувач Збройних Сил і громадянин України закликаю українців до виконання свого конституційного обовʼязку із захисту держави.

Зазначимо, що ініціатива Генштабу про те, що чоловікам призовного віку може бути заборонено пересування з одного регіону в інший регіон – викликала неабияке обговорення в соцмереах. Навіть з’явилася реакція деяких нардепів, які пообіцяли дану ініціативу відмінити на законодавчому рівні. Президент також відреагував та натякнув, що волелюбних українців не потрібно звужувати в правах такими ініціавами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ціль – втягнути Білорусь у війну: на якій стадії Путін – яке завдання сьогодні постає перед Лукашенком.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Данілов пояснив, як план Путіна щодо "спецоперації" грає на руку ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини