Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залужний отримав щемливий подарунок від загиблого героя
commentss НОВИНИ Всі новини

Залужний отримав щемливий подарунок від загиблого героя

Колишній Головнокомандувач ЗСУ отримав шеврон від загиблого Героя України

17 липня 2024, 23:18
Поділіться публікацією:

Батьки загиблого бійця Третьої штурмової бригади Дмитра Церахто (позивний "Грек") передали колишньому Головнокомандувачу ЗСУ, послу України у Великобританії Валерію Залужному шеврон сина.

Залужний отримав щемливий подарунок від загиблого героя

Залужний поділився щемливою історією. Фото з відкритих джерел

Про це у соціальній мережі повідомив колишній Головнокомандувач ЗСУ.

"Тетяна і Валерій. Він (шеврон загиблого бійця, — ред.) дійшов до мене. Він у мене. Памʼятаймо всіх", — написав Валерій Залужний.

Залужний також опублікував лист від батьків загиблого воїна. У листі вони розповідають, що їхній син дуже вірив у перемогу України та дуже поважав колишнього Головнокомандувача ЗСУ.

Залужний отримав щемливий подарунок від загиблого героя - фото 2

У грудні 2023 року Володимир Зеленський посмертно присвоїв Дмитру Церахто звання Героя України з удостоєнням ордена "Золота Зірка".

"Ми отримали відзнаку сина від Президента України разом з Вами в один день, але посоромились підійти до Вас, висловити Вам свою повагу і передати цей шеврон. Тому просимо Вас вшанувати пам'ять про нашого сина і прийняти його зараз", — йдеться у листі батьків загиблого військовослужбовця до Залужного.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний приступив до виконання обов'язків українського посла у Великобританії. "Продовжую служити Україні. Приступив до виконання обов'язків Надзвичайного і Повноважного Посла України у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії. Перемога України у війні з російським агресором залишається головним пріоритетом моєї діяльності і діяльності посольства", — написав Валерій Залужний. Він повідомив, що вручив копії вірчих грамот Віце-маршалу дипломатичного корпусу, акредитованого при Королівському палаці, очільниці структурного підрозділу з питань протоколу Форін Офісу Вікторії Басбі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини