Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залучення військ КНДР у війну кардинально змінить рішення США по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Залучення військ КНДР у війну кардинально змінить рішення США по Україні

У Пентагоні розповіли про загрозу вступу у війну на боці РФ військ Північної Кореї

сьогодні, 20:57
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати не вводитимуть нові обмеження на використання Україною американської зброї, якщо Північна Корея вступить у війну на боці Росії. Про це заявили в Пентагоні, повідомляє портал “Коментарі” з посиланням на інформацію видання Reuters.

Залучення військ КНДР у війну кардинально змінить рішення США по Україні

Фото портал "Коментарі"

У Пентагоні зазначили, що за даними НАТО північнокорейські військові підрозділи були розгорнуті у Курській області РФ. “Це може бути ознакою того, як Росія сподівається компенсувати зростаючі втрати на полі бою та продовжувати досягати повільних, постійних успіхів у східній Україні”, — йдеться у повідомленні.

У США оцінили, що на території Росії вже перебувають 10 тисяч солдатів із Північної Кореї, а не 3 тисячі, як повідомлялося раніше.

“Частина цих солдатів вже перемістилася ближче до України, і ми дедалі більше стурбовані тим, що Росія має намір використовувати цих солдатів у бойових діях або для підтримки бойових операцій проти українських сил у Курській області РФ поблизу кордону з Україною”, — заявила речниця Пентагону Сабріна Сінгх.

У Пентагоні поки припустили, що військові КНДР можуть рухатися у напрямку Курщини. Однак у відомстві наразі їхню присутність не підтвердили.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що північнокорейські війська уже прибули в зону бойових дій. Появу військових КНДР зафіксували 23 жовтня 2024 року у Курській області РФ.

Нагадаємо, що залучення військ КНДР до війни в Україні прокоментував Володимир Путін. Як він пояснив присутність північнокорейських військових на території Росії, читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини