Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залізниця у Криму знову під загрозою: окупанти заявили про атаку БПЛА
commentss НОВИНИ Всі новини

Залізниця у Криму знову під загрозою: окупанти заявили про атаку БПЛА

"Влада" окупованого півострова заявляє про атаку чотирма дронами

19 травня 2023, 09:50
Поділіться публікацією:

Наступного дня після того, як неподалік Бахчисараю в тимчасово окупованому Криму з колій зійшли кілька вагонів поїзда, російські окупанти заявили про чергову атаку на залізниці півострова. Як пише Baza, у ніч на 19 травня невідомий безпілотник упав на залізничні колії неподалік станції Солоне Озеро в північному Джанкойському районі Криму.

Залізниця у Криму знову під загрозою: окупанти заявили про атаку БПЛА

Залізна дорога. Фото: з відкритих джерел

"Під час падіння він обірвав контактні проводи. … Саме залізничне полотно пошкоджено не було, проте рух поїздів довелося призупинити", – йдеться у повідомленні.

Telegram-канал стверджує, що на місці падіння перебуває безліч уламків, там працюють вибухотехніки.

Так званий "прем'єр-міністр" Криму Сергій Аксьонов повідомляє, що північну частину півострова атакували чотирма дронами, але руйнувань немає.

Варто звернути увагу, що у травні почали все частіше відбуватися різноманітні інциденти на залізничних коліях у тимчасово окупованому Криму та на території РФ. З усіх спроб "диверсій" на залізничних коліях, здійснених з початку року, понад чверть припадає на перші два тижні травня. В Офісі президента вважають, що "диверсії", що почастішали, свідчать про втрату російською владою силового контролю за регіонами і появу партизанів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — слідом за Британією, Францією, Нідерландами про готовність навчати українських пілотів, ставши частиною "літакової коаліції", заявила Бельгія. І хоч безпосередньо про передачу нам тих же британських винищувачів Eurofighter Typhoon поки не йдеться, лід, схоже, рушив. У Міноборони України, до речі, раніше зазначили, що ми потребуємо 40-50 літаків на кшталт американських винищувачів F-16. Які перспективи того, що ми в найближчому майбутньому отримаємо потрібні "крила"? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини