Головна Новини Суспільство Війна з Росією Залишають Україну в пакетах: ЗМІ дізналися, скільки вояк у травні Росія втрачала щодня
commentss НОВИНИ Всі новини

Залишають Україну в пакетах: ЗМІ дізналися, скільки вояк у травні Росія втрачала щодня

Оцінки, які наводить NYT, свідчать, що щоденні втрати Росії в Україні у травні становили в середньому понад тисячу військових

28 червня 2024, 08:20 comments1218
Поділіться публікацією:

Втрати російської окупаційної армії в Україні у травні суттєво зросли, враховуючи наступ на півночі Харківської області, досягнувши в середньому понад 1000 убитих та поранених. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times, з посиланням на дані розвідки США та НАТО.

Залишають Україну в пакетах: ЗМІ дізналися, скільки вояк у травні Росія втрачала щодня

Втрати росіян. Фото: із відкритих джерел

Оцінки, які наводить NYT, свідчать, що щоденні втрати Росії в Україні у травні становили в середньому понад тисячу військових. Водночас щомісяця російська армія набирає 25-30 тисяч солдатів – тобто приблизно стільки ж, скільки втрачає.

Така тактика "м'ясних штурмів", з одного боку, дозволила Росії втілити одну з цілей Володимира Путіна — створити буферну зону вздовж кордону, щоб ускладнити українцям завдання ударів углиб країни, кажуть джерела NYT.

З іншого боку, новобранці, яких Росія посилає на фронт для поповнення втрат, погано підготовлені, що обмежує здатність Москви формувати більш боєздатні підрозділи – і також збільшує втрати.

Американські оцінки втрат у війні ґрунтуються на супутникових знімках, перехопленнях, повідомленнях у соціальних мережах та ЗМІ, а також на офіційних повідомленнях Росії та України, уточнює The New York Times.

Джерела видання у західній розвідці вважають, що Росії не доведеться проводити ще одну подібну мобілізацію чи заклик цього року, оскільки вона зможе поповнювати втрати за рахунок як росіян, так і засуджених та російських найманців із Африки.

Водночас Україна активно будує зміцнення та встановлює мінні поля, щоб уповільнити російський наступ, а отже, перебуває у більш виграшній позиції, кажуть співрозмовники NYT.

Читайте на порталі "Коментарі" — Шольц назвав втрати Росії на війні в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини