Головна Новини Суспільство Війна з Росією Законопроєкт про мобілізацію знову хочуть переписати: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроєкт про мобілізацію знову хочуть переписати: про що йдеться

У документ хочуть повернути норму про блокування рахунків ухилянтів

6 квітня 2024, 23:37 comments1387
Поділіться публікацією:

У законопроєкт про мобілізацію повернули обмеження консульських послуг українцям, які не мають військового квитка.

Законопроєкт про мобілізацію знову хочуть переписати: про що йдеться

В Україні планують посилити мобілізацію. Фото з відкритих джерел

За словами народної депутатки Ірини Фріз, комітет Ради з нацбезпеки повернув обмеження щодо надання консульських послуг громадянам України за кордоном без наявності військово-облікових документів.

Ірини Фріз повідомила, що комітет вирішив повторно розглянути питання блокування рахунків, заборони керування автомобілем та виїзду за кордон для уклоністів. Раніше ці норми були виключені з законопроєкту.

Водночас, розповіла депутатка, без змін залишили послаблення щодо електронного кабінету призовника, відкривати який буде правом, а не обов'язком.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай посилює підтримку військово-промислового комплексу Росії, що створює проблеми не лише Україні, але й несе загрози Заходу. Ентоні Блінкен розповів союзникам, що допомога Китаю Москві досягає таких масштабів, які "викликають занепокоєння". Китай надає Росії певні інструменти та ресурсів, а також проводить технічні експертизи.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що винищувачі F-16 не зможуть кардинально змінити ситуацію на полі бою в Україні. "Той факт, що країни НАТО постачають F-16, а також навчають пілотів і постачають озброєння для F-16, є ще одним прикладом значної військової підтримки України з боку союзників по НАТО. Але жодна система не змінить ситуацію на полі бою. Це не срібна куля, яка може змінити військовий конфлікт", — сказав Єнс Столтенберг. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини