Головна Новини Суспільство Війна з Росією Законопроєкт про мобілізацію: військові звернулися з важливим проханням
commentss НОВИНИ Всі новини

Законопроєкт про мобілізацію: військові звернулися з важливим проханням

Законопроєкт про мобілізацію доопрацьовуватиметься

28 грудня 2023, 13:48
Поділіться публікацією:

Законопроєкт про мобілізацію доопрацьовуватиметься. Водночас українських чоловіків попросили оновити дані до ТЦК та СП, якщо вони цього ще не зробили. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Законопроєкт про мобілізацію: військові звернулися з важливим проханням

Мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

"На даний момент є законопроєкт, який доопрацьовуватиметься. Я вам можу сказати, як це працює все зараз. Зараз нічого не змінилося. Усі, хто ще не оновив свої дані в ТЦК і СП, потрібно це зробити. Треба з'явитися і актуалізувати свої дані ", — розповів Володимир Фітьо.

Він додав, що зараз у питаннях мобілізації нічого не змінилося – все як працювало, так і працює. Призовний вік військовозобов'язаних громадян – 18-60 років, зараз за мобілізацією від 27 років беруть, якщо немає причин отримання відстрочки. Поки що жодних змін усе як працювало, так і працює. Мобілізація здійснюється планово, констатував він.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна продовжує активно обговорювати внесений до парламенту Кабміном законопроєкт, який передбачає серйозні зміни у порядку мобілізації в Україні, військовому обліку та проходженні військової служби. Військові пояснюють його необхідність, цивільні, м'яко кажучи, приголомшені деякими з запропонованих посилень за ухилення від обліку та служби. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубинець наголошує, що в цьому законопроєкті є норми, що суперечать Конституції. Експерти продовжують ділитися з порталом "Коментарі" своїми думками про запропонований проєкт, про реакцію на нього та його подальшу долю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини