Головна Новини Суспільство Війна з Росією Заклики до бунту військових. Їх ініціаторами повинна зайнятися СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Заклики до бунту військових. Їх ініціаторами повинна зайнятися СБУ

В соцмережах почали лунати пропозиції, щоб військові, яких позбавили демобілізації, почали бунти. Як відзначив в ефірі телемарафону політолог Володимир Фесенко, людьми, які висловлюють такі пропозиції, повинна зайнятися СБУ

10 квітня 2024, 16:00 comments7163
Поділіться публікацією:

Україна наразі стоїть на межі зростання напруженості у війні з Росією, тому обговорення питання про демобілізацію вважається передчасним, вважає політолог Володимир Фесенко.

Заклики до бунту військових. Їх ініціаторами повинна зайнятися СБУ

Бунти на фронті

За його словами, правда в том, що війна ще не закінчилася, ба більше, зараз ми стоїмо на межі зростання військового конфлікту з боку Росії. Як підкреслив експерт, при цьому країна-агресор планує розпочати нову мобілізацію і це при тому, що в Україні зараз не вистачає бійців на фронті.

"У росіян є перевага, і якщо зараз розпочати демобілізацію, це створить серйозні проблеми для нашої оборони",
— підкреслив експерт.

Фесенко зауважив, що війна триває, і звернення Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського до депутатів про демобілізацію і ротацію повинні розглядатися у відповідному законопроекті, а не в проекті закону про мобілізацію. На його думку, депутати вирішили уважно вислухати звернення Головнокомандувача ЗСУ, і процедурно це не порушення.

При цьому політолог вважає, що СБУ повинна зайнятися людьми, які в соцмережах закликають військових почати бунти через скасування демобілізації.

"Треба розуміти просту річ — якщо не буде зараз мобілізації, то ми програємо війну. Якщо почнуться бунти на фронті, до яких там хтось закликає, то ми програємо війну"
, —  підкресли політолог.

У цьому разі, додав він, ті, хто хотів демобілізуватися будуть воювати або в армії країни-агресора, або сидітимуть у російській в’язниці. За його словами, немає нічого страшного якщо питання демобілізації і ротації буде  вирішено окремим законопроектом. 

Політолог також підкреслив, що питання мобілізації та демобілізації є чутливою темою в суспільстві, і деякі політичні сили можуть намагатися маніпулювати нею, щоб повернути собі популярність. При цьому експерт припустив, що у Верховній Раді знайдуть голоси під законопроект і додав, що за нього не голосуватимуть депутати "Європейської солідарності" і "Батьківщини".

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що в "Європейській солідарності" закон про мобілізацію називають поганим і пропонують його знову переписати.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

корупция

10 квітня 2024, 16:19

https://cchr.org.ua/uk/jak-vijti-z-psihiatrichnoi-likarni-jakshho-vi-prijshli-tudi-dobrovilno/ https://cchr.org.ua/ https://zmina.info/articles/pamyatka-fiksacziyi-dokaziv-zlochyniv-proty-czyvilnogo-naselennya/


Новини