Закінчується "гарматне м'ясо": війна добралась до неочікуваних куточків Росії

Росія активно почала вербувати на війну жителів Москви та Пітера

У Росії закінчуються люди для війни в Україні, про це, як йдеться в матеріалі "Коментарів" повідомив журналіст і блогер Ренат Давлетгільдєєв.

За його словами, на це вказують дві речі. По-перше, влада РФ вимушена була піти на збільшення фінансування для контрактників. По-друге, на війну почали заманювати жителів Москви та Пітера, чого раніше ніколи не було. Журналіст відзначає, що воювати в Україну раніше відправляли мешканців глибинки.

Тобто, каже експерт, можна говорити про кризу, яка прийшла в Росію – вона ще має гроші, але вже має проблеми із людьми, які можуть воювати в Україні.

При цьому Давлетгільдєєв звернув увагу на те, що мера Москви Сергій Собянін видав указ про виділення всім військовослужбовцям за контрактом 2 млн. рублів.

“До цього війна Москву оминала. Здебільшого воювати вирушали люди не з центральних регіонів Росії. А столиця жила у своїй реальності, там не було війни. І той факт, що зараз війна прийде до Москви, а вона прийде, говорить про те, що в іншій країні люди, певне, скінчилися. І ті, хто каже, що в Росії достатньо грошей та людей, помиляються. Грошей, можливо, поки що достатньо, а людей, як ми бачимо, вже не вистачає, якщо зараз активно купують людей уже зі столиці та Пітера”, — підкреслив експерт.

За його словами, заяви російських пропагандистів та політиків, що в РФ громадяни хочуть воювати, а у військкомати стоять черги, абсолютно не відповідають дійсності.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія незворотно видихається у війні з Україною, їй катастрофічно починає бракувати людей, і це дуже добра новина для Сил оборони.