Головна Новини Суспільство Війна з Росією Закінчити війну до Різдва запропонував Зеленський Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Закінчити війну до Різдва запропонував Зеленський Росії

Президент України Володимир Зеленський закликав Росію закінчити війну до Різдва і наголосив, що очікує на відповідь з Москви

12 грудня 2022, 22:15 comments1705
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський 12 грудня звернувся до учасників саміту G7, пишуть "Коментарі" З-поміж іншого й закликав Росію закінчити війну до Різдва.

Закінчити війну до Різдва запропонував Зеленський Росії

Закінчити війну до Різдва запропонував Зеленський Росії

"Було б правильно саме на це Різдво почати виведення російських військ із міжнародно визнаної території України. Якщо Росія здійснить виведення військ з України, то тим самим буде забезпечене й надійне припинення бойових дій. Я сподіваюся, що ви підтримаєте такий наш заклик. Бо це – глобальний інтерес. І це – частина нашої формули миру. Окупант повинен піти. Це неодмінно станеться. І я не бачу причин, чому Росії не зробити б це зараз, на Різдво. Відповідь із Москви покаже, чого там насправді хочуть: чи то подальшого протистояння зі світом, чи то нарешті завершення агресії. Той, хто приніс війну, повинен її забрати", — наголосив президент України.

Також Зеленський подякував кожному лідеру "Великої сімки" за допомогу та підтримку України. Він наголосив, що у 2023 році підтримка має зростати. Потрібно зробити 3 кроки для миру. Це – нова сила, міцність та дипломатія.

Кілька десятків депутатів РФ тим часом утворили перехідного періоду для здійснення повноважень законодавчої влади після остаточного колапсу режиму Володимира Путіна, який узурпував владу. І, як писали "Коментарі" навіть провели І З'їзд народних депутатів Росії, який ухвалив звернення "Про територіальну цілісність України. Зібрання відбулося за межами РФ. На ньому були представники 32 регіонів Росії. Депутати, посилаючись на Декларацію з’їзду, заявили, що виступають за повну деокупацію Криму та інших українських територій. А також визнають необхідність виплати "справедливої компенсації українському народу та українській державі, конкретні форми та розміри якої будуть визначені відповідними угодами".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини