Закінчення війни може бути ще ближчим: у Зеленського назвали важливу деталь

Допомога Україні здатна дозволити знизити корупційний вплив РФ на глобальну політику, вважає радник глави Офісу президента Михайло Подоляк

Прискорення темпів постачання Україні бронетехніки та далекобійних ракет наблизить закінчення війни. Це також дозволить знизити кримінальний та корупційний вплив Росії на глобальну політику. Таку думку у себе на Twitter висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Прискорення передачі Україні бронетехніки та ракет підвищеної дальності дозволить: по-перше, локалізувати війну на окупованих територіях та не допустити її розростання; по-друге, наблизити закінчення війни та вихід на кордони 1991 року...", - написав Подоляк.

Зазначимо, публічно представники української влади неодноразово зверталися до західних союзників із закликом надати Україні далекобійну наступальну зброю, щоб якнайшвидше покласти край війні, звільнивши з-під окупації всі українські території. Зокрема можливість передачі Україні ракет ATACMS, які призначені для знищення обраних об'єктів на відстані до 300 кілометрів, обговорював під час особистої зустрічі з президентом США Байденом президент України Зеленський. Але, за інформацією західних ЗМІ, США знову відповіли відмовою.

Читайте також на порталі "Коментарі" – який сценарій приготував російський президент Володимир Путін – чого очікувати від Білорусі у найближчі місяці. Експерти детально розібрали ситуацію під час ексклюзивного інтерв'ю нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Інституті вивчення війни зробили заяву – Росія більше не здатна ефективно захищати свою територію.