Головна Новини Суспільство Війна з Росією Західні експерти вважають, що Україна може програти у війні. Найбільші проблеми Сил оборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні експерти вважають, що Україна може програти у війні. Найбільші проблеми Сил оборони

Україна може програти у війні, про це йдеться в матеріалі The New York Times. Журналісти відзначають, що ситуація на фронті протягом останніх днів значно погіршилася. ЗСУ катастрофічно бракує снарядів

16 квітня 2024, 17:20
Поділіться публікацією:

Ситуація на фронті в Україні, насправді є невтішною, йдеться в матеріалі The New York Times. Найбільшою проблемою є відсутність снарядів. Як відзначив минулого тижня генерал Крістофер Г. Каволі, головний американський військовий командир у Європі, Силам оборони катастрофічно бракує боєприпасів.

Західні експерти вважають, що Україна може програти у війні. Найбільші проблеми Сил оборони

Війна в Україні

"Якщо одна сторона може стріляти, а інша не може стріляти у відповідь, програє сторона, яка не може стріляти у відповідь",
- сказав Каволі.

Він підкреслив, якщо Сполучені Штати перестануть підтримувати Україну, то вона цілком може програти у війні, яку веде проти неї Росія.

При цьому експерти відзначають, що окупанти наразі мають перевагу в снарядах у розрахунку один до десяти, і це дає їм можливість досягти успіху у їх загарбницькій війні. Окрім того, вони додають, що перевага ворога у артилерії означає тільки одне – на фронті гине більше українських військових.

Також видання відзначає, що в Україні гостро відчуваються проблеми з нестачею людей на фронті та має проблеми із протиповітряною обороною.

В спеціальному звіті про повітряну кампанію інститут вивчення війни зауважує, що командири стикаються зі складним вибором, як розгорнути протиповітряну оборону. Системи, спрямовані на перехоплення російських ракет, зосереджені на українських містах та інфраструктурі, щоб протистояти російським бомбардувальникам. Аналітики відзначають, що росіяни використовують відведення цих систем протиповітряної оборони з фронтової лінії для досягнення повільних, але стійких успіхів на землі.

Погіршення української протиповітряної оборони також дозволило Росії більш успішно націлювати на критичну інфраструктуру, що може мати "каскадний вплив" на здатність України до розвитку власного виробництва зброї. Зокрема, президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні працює близько 500 підприємств оборонної промисловості, де працює майже 300 тисяч людей, що виробляють різноманітну військову техніку та боєприпаси. Однак, ці заводи потребують електроенергії.

Україна намагалася протистояти російській загрозі шляхом атак на російські аеродроми та критичну інфраструктуру. Однак, за словами офіційних осіб у Києві, без складних західних систем протиповітряної оборони це недостатньо.

Київ сподівається, що українські пілоти, які навчаються на винищувачах F-16, будуть здійснювати польоти над Україною до літа, що допоможе вирівняти ситуацію.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що США не поспішають із виділенням необхідної допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини