Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід веде війну в Україні коридором: коли точно будуть переговори з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід веде війну в Україні коридором: коли точно будуть переговори з РФ

Переговори між Україною та РФ, на думку Арестовича, будуть цього року, але не факт, що вийде про щось домовитися

5 вересня 2024, 14:29
Поділіться публікацією:

Незважаючи на наступ російської армії на Донбасі та контроль Силами оборони частини Курської області, незважаючи на українські удари по енергетиці та іншим об'єктам у глибокому тилу РФ, а також російські удари нам – загальний базовий сценарій залишається незмінним – рухаємось до переговорів, заявив колишній радник Офісу президента Олексій Арестович.

Захід веде війну в Україні коридором: коли точно будуть переговори з РФ

Переговори України і РФ

За його словами, час перед переговорами найгарячіший та найбільш кровопролитний – це не раз проходив Ізраїль, але в менших масштабах, цим шляхом йдемо і ми. При цьому він припускає, що до зими взаємні удари посилюватимуться, як і інші спроби посилити переговорні позиції.

"Захід веде складний процес щодо врегулювання великого світового конфлікту від російсько-української війни до протистояння з Китаєм, торкаючись при цьому Близького Сходу та Африки. У цьому великому процесі нас та РФ ведуть у певному коридорі, регулюючи наші дії постачанням озброєнь", — каже Арестович.

За його словами, колись у Стародавньому Римі перед гладіаторськими поєдинками зрівнювали можливості суперників: якщо один був значно сильнішим за противника – йому робили порізи, щоб він стікав кров'ю і ставав слабшим, якщо боєць був сильно слабшим за противника – йому давали опіумну настойку, щоб підвищити можливості.

"Коли Росія вторглася до Харківської області – ми швидко отримали F-16 та заяви про надання нових систем ППО. На Заході дуже багато хто не задоволений нашим походом у Курську область і застерігає від повторення подібних дій, що позначається на затримці допомоги та різкими заявами про швидку втрату Покровська та подальшу атаку Дніпропетровської області", — стверджує Арестович.

Він стверджує, що Захід веде політику подвійного ультиматуму: нам та Росії, ставлячи обидві сторони війни під контроль та посилюючи залежність. На його думку, біда України в тому, що вона не є самостійною у питанні ВПК чи економіки. При цьому Арестович вважає, що в Україні досі не можуть зрозуміти, чи потрібно воювати з РФ чи миритися.

"Якщо вирішуємо воювати, то потрібно реально ставити економіку, промисловість та логістику на військові рейки. Ставити людей до верстатів, мобілізуючи в армію ту кількість, яка необхідна для реалізації конкретних завдань військовим шляхом, пояснюючи при цьому загальні цілі та завдання, роз'яснюючи на кожному етапі що відбувається і куди ми йдемо", — каже Арестович.

Якщо ж Україна ухвалить рішення миритися, каже політик, то треба розуміти, що вона точно втратить контроль над деякими територіями, але отримає можливість активно розвивати решту території.

"З високою ймовірністю переговори відбудуться цього року, але чи зможемо ми домовитися – питання відкрите. Сторони ведуть активну підготовку до наступів наступного року, а це означає, що махатись у такому режимі ми можемо ще мінімум рік, якщо не домовимося", — заявив Арестович.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Путін заявив про те, що РФ нібито готова до переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини