Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід продасть Україну: в Європі та США прагнуть завершити війну будь-яким способом
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід продасть Україну: в Європі та США прагнуть завершити війну будь-яким способом

Захід робить недостатньо для підтримки України, а всі заяви, про те, що Путін платить високу ціну за війну, є просто розмовами

сьогодні, 09:48
Поділіться публікацією:

Росія захопила п'яту частину території України, а зусилля українців не принесли результату у витісненні загарбників. Захід, як пише колумніст Bloomberg Макс Гастінгс, Захід незабаром "продасть" Україну. Окрім того, він припускає, що партнери можуть незабаром припинити підтримку України, тоді як російська армія отримує більш досконалу зброю.

Захід продасть Україну: в Європі та США прагнуть завершити війну будь-яким способом

Україна і США

Гастінгс зазначає, що європейські країни, стикаючись із економічними та енергетичними труднощами, прагнуть завершити війну будь-яким способом, окрім повної капітуляції України. Вибори у США також не обіцяють нічого доброго для Києва, вважає експерт. На його думку, якщо на виборах переможе Дональд Трамп, українцям загрожує катастрофа через його симпатії до диктатора Володимира Путіна. Навіть за перемоги Камали Гарріс ймовірно, що вона шукатиме способів завершення війни, оскільки Вашингтон не бачить варіанту перемоги України, підкреслив експерт.

Автор також стверджує, що 2024 рік став успішним для Путіна і важким для президента Володимира Зеленського, якому дедалі складніше переконувати західних лідерів, стурбованих власними внутрішніми проблемами, продовжувати підтримку України.

Гастінгс нагадує, що експерти ще у перший рік повномасштабної війни попереджали: хоча Росії може не вдатися повністю завоювати Україну, вона може залишити країну в такому стані, в якому ніхто не захоче там жити або інвестувати в її розвиток. Він підкреслює, що немає ознак, що 7 мільйонів українців, які залишили країну з лютого 2022 року, планують повернутися, а економіка України перебуває у важкому стані.

Експерт підкреслив, що найкращою гарантією безпеки України було б її членство в НАТО, але це малоймовірно. Путін навряд чи погодиться на будь-яке врегулювання чи навіть перемир’я, яке передбачає такий крок.

Автор критикує ті аргументи, що Захід змусив Путіна заплатити високу ціну за його обмежені успіхи в Україні. На думку Гастінгса, впевненість кремлівського диктатора в слабкості та розділеності Заходу має підстави. Він вважає, що Захід має негайно збільшити постачання зброї та фінансової допомоги Україні, щоб довести Путіну, що він помиляється.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у НАТО немає єдності щодо членства України в Альянсі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини