Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід не готовий організувати Україні «безліміт» ресурсів: що ніяк не може зрозуміти влада
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід не готовий організувати Україні «безліміт» ресурсів: що ніяк не може зрозуміти влада

Захід не розуміє, що світ після повномасштабного вторгнення РФ в Україні цілковито змінився

16 вересня 2024, 10:19
Поділіться публікацією:

Взаємодія України із партнерами протягом останніх двох років нагадує діалог сліпого із глухим, вважає аналітик "Повернись живим" Микола Бєлєсков.

Захід не готовий організувати Україні «безліміт» ресурсів: що ніяк не може зрозуміти влада

США і Україна

"Наш ключовий аргумент в тому, що країни формату Рамштайн мають свою латентну силу більшого сумарного ВВП і кращих технологій перетворювати в реальну перевагу України на полі бою. Тобто має бути воєнно-промислова мобілізація як в ХХ столітті", — каже експерт.

Втім, за його словами, ключовий аргумент західних партнерів України в тому, щоб Київ вибудовував свою і велику стратегію загалом і воєнну стратегію зокрема виходячи із наявних і перспективних обмежень — перш за все того, що умовного безліміту ресурсів, на який так сподіваємося Україна, не буде.

Бєлєсков відзначає, що західні партнери закривають очі на те, що в світі після 24.02.22 безпека точно вимагає більшого ніж 2% ВВП на оборону. Втім, додає він, Україна не чує наших союзників, що стратегія це мистецтво можливого в умовах обмежень.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін розраховував на маленьку переможну війну в Україні, яка дозволить йому сісти за один стіл із лідерами США і Китаю і почати ділити світ. Втім, затяжна війна все змінила. Тепер на тлі того, що Україна може отримати від США бити по Росії американською зброєю Путін почав знову шантажувати світ використанням ядерної зброї. Втім, як вважають експерти, диктатор на це в середньостроковій перспективі не піде, бо боїться за своє життя. Але торгуватися і погрожувати він буде продовжувати, і в цьому він може досягти успіху.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини