Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід має свій цинічний інтерес у війні, тому не хоче, щоб Україна виграла
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід має свій цинічний інтерес у війні, тому не хоче, щоб Україна виграла

Захід боїться брати на себе відповідальність і дозволяти бити по території РФ зброєю, яку надає

26 липня 2024, 10:20
Поділіться публікацією:

Заборона західних партнерів бити їх зброєю вглиб російських територій  цілком вкладається в загальну логіку війни, яка прослідковується від початку широкомасштабного вторгнення, про це порталу "Коментарі" сказала професор кафедри політичних наук у КНУ ім. Шевченка, політолог Ганна Малкіна.

Захід має свій цинічний інтерес у війні, тому не хоче, щоб Україна виграла

Війна в Україні

Політолог нагадала, що на початку широкомасштабного вторгнення Україні взагалі не давали летальної зброї, потім потроху почали постачати танки, системи ППО, пообіцяли літаки F-16, яких, до речі, ще досі немає. Тобто, підкреслює експерт, нам все врешті решт дають, але завжди запізно для отримання результату і цьому є кілька пояснень.

По-перше, підкреслює Малкіна, Захід не був готовий до такої війни в Європі, тому не зміг вчасно розробити стратегію і тактику протистояння агресії і зайняв роль пожежника, який бігає з вогнегасником і гасить окремі загорання.

По-друге, говорить політолог, Захід не має потенціалу для консолідації зусиль.

"До того ж, демократії мають серйозну проблему порівняно з диктатурами: вони повинні рахуватись з волею виборців, для яких війна в Україні – це десь там, а тут інфляція, підвищення цін на пальне, комунальні послуги і біженці, які забирають у них робочі місця і місця в дитячих садочках у їх дітей. Тому в питанні дозволу бити власною зброєю по території РФ ніхто не хоче брати на себе роль першої скрипки, побоюючись, що у випадку реальної ескалації, в тому числі у випадку застосування РФ ядерної зброї,  історична провина ляже саме на неї", – зауважила Ганна Малкіна.

По-третє, відзначає політолог, Захід має стратегію протистояння російській агресії, але грає свою гру. Іде розрахунок на виснаження РФ або на зміну там політичного режиму. 

"Головна задача Європи – не пустити війну на свою територію. Тому і допомога Україні йде в таких обсягах, щоб Україна не впала, але й не перемогла. Як би цинічно це не виглядало, але кожен дбає, перш за все, про себе. Тому ми маємо розраховувати, перш за все, на себе і зробити все, щоб у нас була власна зброя, що дістане до Москви", – підсумувала Ганна Малкіна.

Нагадаємо, портал коментарі розповідав, що Україні знову забороняють бити по території РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини