Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід має алергію на ризик: Чи буде схвалена операція ЗСУ в Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід має алергію на ризик: Чи буде схвалена операція ЗСУ в Криму

ЗСУ мають всі шанси змусити кремлівського диктатора Володимира Путіна віддати Крим Україні

11 червня 2024, 14:48
Поділіться публікацією:

Успішні дії Збройних сил України в Чорному морі та удари по стратегічних об'єктах у тимчасово окупованому Криму залишили російських військових беззахисними, відзначив в матеріалі для The Telegraph експерт Том Шарп.

Захід має алергію на ризик: Чи буде схвалена операція ЗСУ в Криму

Операція в Криму

За його словами, якщо Україна зможе заблокувати всі канали постачання противника та дочекатися вичерпання його ресурсів на півострові, кремлівський диктатор Володимир Путін буде змушений використовувати Крим як переговорний інструмент.

Експерт підкреслив, що наразі у Росії залишилися лише дві головні логістичні артерії — Керченський міст та нова залізнична дорога. ЗСУ вже двічі успішно атакували Керченський міст — у жовтні 2022 року та липні 2023 року, завдавши таких пошкоджень, що терористична Росія досі не може повністю відновити його функціонування.

Через ці атаки, підкреслив Шарп, російські загарбники побудували новий залізничний шлях через сухопутний коридор, що дозволяє переправляти більше боєприпасів. Однак, як довго цей шлях залишатиметься ефективним — питання часу, адже Україна має можливості знищити ці переправи.

Ситуація ускладнюється для росіян, які виставляють загороджувальні баржі на південній стороні Керченської протоки. Проте Шарп зазначає, що ці заходи не захистять від ракет, оснащених сучасними технологіями навігації. На його думку, ЗСУ можуть одночасно нанести удари по двох ключових об'єктах в Криму, що значно зменшить здатність Росії використовувати півострів як велику військову базу.

Шарп також підкреслює, що в Росії наближається криза з людськими ресурсами. Недавно стало відомо, що РФ все більше вербує африканців, оскільки не може компенсувати втрати ув'язненими.

При цьому експерт звертає увагу на те, що частину терористичних військ довелося перекинути після невдалого наступу на Харків. Можливо, додає Шарп, зараз саме час завдати вирішального удару по російських військах. Висадка українського десанту в Криму могла б бути успішною операцією, але на Заході існує "алергія на ризик", і таке рішення сприймають як занадто небезпечне.

Втім, підкреслює експерт, українці вже доклали зусиль, щоб переправитися через Дніпро, але класичний десант дозволив би обійти ворога з флангу. Висадка в Криму дозволила б уникнути необхідності прориву через підготовлену оборону, вважає він.

Проте, швидше за все, вважає Шарп, до десантування не дійде. Україна вже фактично контролює вогневий простір над Кримом і готується завдати удару по одній з ключових артерій — Кримському мосту. Після цього залишиться лише дочекатися вичерпання ресурсів ворога.

Експерт вважає, що перекривши канали постачання, посилюючи оточення та дочекавшись вичерпання ресурсів, можна спостерігати, як Путін змушений буде витрачати ресурси на утримання півострова, не досягнувши нічого, крім пропагандистської поразки. Це перетворить Крим на стратегічний переговорний пункт, підсумував Шарп.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор боїться оголошувати мобілізацію в РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 червня 2024, 14:05

У 1991 Україна мала всі шанси стати розумово-розвинутою європейською державою. Потім таких шансів було не менше ніж по два кожного року. Терпіли вірили плескали в долоні стрибали бігали з фаєрами і кричалками. Який ми спостерігаємо результат зараз? Але терпіли вірять у світле майбутнє.


Новини