Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід готовий міняти політику щодо війни в Україні: яку важливу річ усвідомив
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід готовий міняти політику щодо війни в Україні: яку важливу річ усвідомив

На Заході розуміють, що ні Путін, на його наступник не віддадуть окуповані території, тому розглядають членство України в НАТО частинами

сьогодні, 10:32
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський продовжує активно шукати міжнародну підтримку для реалізації свого плану перемоги. На Заході все більше усвідомлюють, що політика щодо України потребує оновлення. Одним із ключових кроків може стати гарантія членства України в НАТО, яка б передбачала захист за статтею 5 на тих територіях, що знаходяться під контролем Києва, повідомляє Financial Times.

Захід готовий міняти політику щодо війни в Україні: яку важливу річ усвідомив

Зеленський і Путін

Цей підхід, відомий як "західнонімецьке рішення", нагадує ситуацію в Німеччині після 1945 року. Однак є важливі відмінності. Німеччина була розділена після війни, яку сама ж і почала, тоді як Україна стикається з розділом через російську агресію. Для Німеччини були визначені чіткі кордони окупаційних зон, чого немає в Україні. Крім того, у Західній Німеччині були розміщені численні війська союзників, тоді як на території України їх немає.

Як відзначає видання, російська окупація українських територій супроводжується примусовою русифікацією, а кремлівський диктатор Володимир Путін називає ці землі "новими регіонами Росії". Аналітики вважають малоймовірним, що будь-який наступний російський лідер добровільно поверне ці території Україні, як це сталося з возз'єднанням Німеччини за часів Горбачова.

Західна Німеччина вступила в НАТО у 1955 році, а у 1957 стала співзасновником Європейського економічного співтовариства. Сьогодні Україна є кандидатом на вступ до ЄС, проте для реалізації "західнонімецького рішення" НАТО має відіграти важливу роль у гарантуванні безпеки. Це необхідно для повернення українських переселенців, залучення інвестицій та впровадження реформ, потрібних для вступу до ЄС.

Видання відзначає, що попри окупацію частини територій, згідно з даними Київського міжнародного інституту соціології, 47% українців готові прийняти таку ситуацію за умови, що Україна отримає фінансування для відновлення, а також членство в ЄС і НАТО.

Конкретні рішення щодо військової підтримки України очікуються після президентських виборів у США. Якщо перемогу здобуде Дональд Трамп, подальша допомога Україні стане невизначеною. Однак зміна адміністрації в США може відкрити нові можливості для України.

Серйозні переговори з Росією, ймовірно, відкладені на невизначений термін, але попередні домовленості можуть бути досягнуті раніше і залишатись стабільними, додало видання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку експертів, для України членство в НАТО не всією територією, є неприйнятним.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини