Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захід більше не вірить, що перемога РФ є неминучою: як Україна зуміла переконати союзників
commentss НОВИНИ Всі новини

Захід більше не вірить, що перемога РФ є неминучою: як Україна зуміла переконати союзників

Захід почав вірити в Україну після того, як ЗСУ почали успішну операцію на території Курської області

23 серпня 2024, 19:59
Поділіться публікацією:

Україна здивувала світ, розпочавши неочікувану операцію в Курській області Росії, досягнувши значних успіхів за короткий проміжок часу, про це 24 каналу сказав генерал-лейтенант США у відставці Бен Годжес. При цьому він підкреслив, що світ недооцінив Україну.

Захід більше не вірить, що перемога РФ є неминучою: як Україна зуміла переконати союзників

Україна і союзники

Збройні сили України продовжують наступ на території Росії, і в Курській області вже досягли суттєвих успіхів. Аналітики ISW повідомили про 35-кілометрове просування українських військ.

При цьому Бен Годжес зазначив, що його вразило кілька аспектів цієї операції. По-перше, світ знову недооцінив здатність України планувати операції і зберігати їх у секреті, а також ефективно використовувати свої ресурси. За його словами, Росія виявилася неспроможною належно реагувати на ці дії, що стало для неї неприємною несподіванкою.

Генерал також звернув увагу на те, що багато хто на Заході був здивований масштабом і професійністю операції ЗСУ в Курській області. Хоча точні цілі українського уряду та Генштабу залишаються невідомими, Годжес припустив, що метою наступу є очищення великої території, щоб унеможливити використання її російською артилерією, ракетними установками та для майбутніх операцій.

На думку Годжеса, це правильна стратегія, яка змінює уявлення про хід російсько-української війни. Він зазначив, що ніхто на Заході більше не говорить про неминучу перемогу Росії.

Третім аспектом, який особливо вразив генерала, стала реакція Росії на український наступ — вона виявилася абсурдною, повільною та неефективною. Оскільки ця ситуація значно соромить Путіна, він намагається представити її як "терористичну операцію" українців і доручив Федеральній службі безпеки (ФСБ) відповідати за відбиття атаки.

Годжес підкреслив, що ФСБ не має компетенції для ведення військових операцій, а відсутність координації між ФСБ, генштабом, міністерством оборони Росії та росгвардією грає на руку Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в РФ влаштували істерику із приводу створення ЗСУ буферної зони на російській території.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини