Головна Новини Суспільство Війна з Росією Захарову назвали щуром, який намагається атакувати: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Захарову назвали щуром, який намагається атакувати: що сталося

РФ перебуває в патовій ситуації, тому будь-якими способами намагається змусити Україну до миру на своїх умовах

12 липня 2024, 20:50
Поділіться публікацією:

Заява Марії Захарової щодо руйнування Київської ГЕС та Канівського водосховища є не просто шантажем, вважає військовий оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Захарову назвали щуром, який намагається атакувати: що сталося

Марія Захарова

За його словами, у Росії намагаються залякати Україну і цьому є кілька причин.

"У Росії чудово розуміють своє патове становище і саме тому через всі можливі їй ресурси, від голів рівня ЛОМ, що говорять, до продажних політиків рівня “Орбан”, нав'язують в інформаційному просторі наратив про мирні переговори та “припинення вогню”. У свою чергу, Росія впливає на посилення цієї думки виключно ультимативними методами", — каже експерт.

Він нагадав, що у травні, за місяць до початку саміту миру у Швейцарії Росія розпочала наступ у Харківській області, намагаючись усіх залякати тим, що має достатньо сил, щоб продовжувати окупацію нових територій України та відкриття нових фронтів. Заходу посилався сигнал, що нібито це потрібно зупинити, поки є така можливість, але виключно на умовах Кремля.

Але, каже Коваленко, в результаті РФ сама себе загнала в пастку на півночі Харківщини і показала зворотний результат.

Після цього, каже Коваленко, вже у липні перед самітом НАТО у Вашингтоні РФ завдала терористичного ракетного удару по Україні, коли зруйнувала дитячу лікарню "Охматдит".

"Це ніщо інше, як пряма погроза – домовляйтеся, чи ми продовжуватимемо вбивати ваших дітей. Але цей шантаж отримав жорстке засудження міжнародної спільноти, і лише голови, розумовий розвиток яких не вище рівня равлика, за відповідне фінансове заохочення ретранслювали наратив про необхідність миритися", — каже експерт.

Тепер же, за його словами, росіяни намагаються залякати масштабними катастрофами на ГЕС, які вчинити Росії не під силу, але через свою впевнену риторику терорист намагається схилити Україну знову ж таки до світу, але на своїх умовах.

Експерт упевнений, що все це відбувається тому, що Росія перебуває у патовій ситуації.

"Я вже неодноразово наголошував, що 2024-й рік – критичний для російського ВПК. Склади та центри зберігання з російською технікою практично повністю спустошені. Компенсувати втрати техніки щомісяця в тому обсязі, в якому є потреба, будемо незабаром нічим. Надмірний людський ресурс не дає якісного ефекту. Ефективність наступальних дій, за максимальної інтенсифікації – низька. Якщо зіставити події у зоні бойових дій та ступінь активізації російських загроз із натяком на мирні переговори та припинення вогню, то вони безпосередньо пов'язані один з одним", — заявив Коваленко.

При цьому він додав, що всі спроби представника МЗС країни-агресора Марії Захарової залякати українців – марні.

"Щур, загнаний у кут, буде шалено атакувати, і намагатися вкусити якомога болючіше. В даному випадку в ролі щура виступила Марія Захарова. Але спроба марна – гніздо добиватимемо", — заявив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Захарова заявила про те, що в Україні хочуть зруйнувати Київську ГЕС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини