Головна Новини Суспільство Війна з Росією Загроза для міст-стотисячників: куди піде далі РФ, якщо Покровськ впаде
commentss НОВИНИ Всі новини

Загроза для міст-стотисячників: куди піде далі РФ, якщо Покровськ впаде

У Донецькій області росіяни ще мають тактичну перевагу, нагадав Іван Тимочко.

29 серпня 2024, 18:05 comments1347
Поділіться публікацією:

 Твердження про те, що окупанти РФ зупиняться після захоплення Покровська в Донецькій області, є ілюзорним. На це вказує досвід з Авдіївки, заявив голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Загроза для міст-стотисячників: куди піде далі РФ, якщо Покровськ впаде

Бої на Покровському напрямку (фото з відкритих джерел)

Він підкреслив у коментарі для YouTube-каналу РБК-Україна, що напрямок Часів Яр відкриває шлях до агломерації міст Краматорськ, Слов'янськ, Дружківка та Костянтинівка. Цей напрямок із самого початку був закладений росіянами як стратегічний для оточення північної частини Донецької області.

Тимочко нагадав, що бої за Часів Яр тривають вже майже рік, і ситуація на цьому фронті не змінюється на краще. Він зазначив, що Донецька область залишається єдиною, де російські війська мають тактичну перевагу та змогли сконцентрувати значну кількість військових для потенційного просування вперед.

За його словами, для Путіна контроль над Донецькою областю є останньою спробою продемонструвати, що він все ще здатний контролювати ситуацію без оголошення масштабної мобілізації. Тимочко пояснив, що захоплення цієї області може стати аргументом для російського диктатора, щоб заявити про досягнення цілей "спеціальної воєнної операції".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сирський приїхав з Покровського напрямку і розповів про те, що там відбувається. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що протягом кількох днів працював декілька у бригадах, які ведуть оборону на Покровському напрямку, де на цей час склалась найбільш складна ситуація. 

За його словами, робота в штабах триває практично в цілодобовому режимі. Постійно доводиться приймати нестандартні рішення для зміцнення оборони та знищення наступаючого противника, додав Сирський.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини