ЗАЕС у чорному диму: що заявив Зеленський про провокацію РФ

Володимир Зеленський заспокоїв, що ситуація на Запорізькій АЕС не має призвести до паніки українців, але світ має відреагувати

Російські окупанти влаштували пожежу на території Запорізької атомної станції. Україна очікує на реакцію миру та Міжнародного агентства з атомної енергії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це у себе в Telegram заявив президент Володимир Зеленський.

Глава держави зазначив, що зараз показники радіації в нормі, але ситуація на ЗАЕС не може бути в нормі, доки її незаконно контролюють російські терористи та використовують для шантажу і України, і всієї Європи, і світу.

"Чекаємо на реакцію миру, чекаємо на реакцію МАГАТЕ. Росія має за це відповідати. Тільки український контроль над Запорізькою станцією може гарантувати повернення до нормальності та повної безпеки", - підкреслив Володимир Зеленський.

Зазначимо, увечері 11 серпня мешканці Нікополя помітили пожежу на території ЗАЕС. Як повідомив голова Нікопольської районної військової адміністрації Євген Євтушенко, попередньо росіяни запалили велику кількість шин у градирнях ЗАЕС. Ймовірно, вони це зробили з метою провокації чи залякати українців.

Як відомо, російська армія захопила Запорізьку АЕС у березні 2022 року за кілька днів після повномасштабного вторгнення. Наразі на території ЗАЕС знаходиться місія МАГАТЕ, яка днями повідомляла про пожежі навколо атомної станції.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ситуація надскладна. Що відбувається із ЗАЕС, яку контролюють росіяни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – "гостра фраза" щодо можливості теракту на Запорізькій АЕС вже пройдено. Як передає портал "Коментарі", так речник ГУР Міноборони України Андрій Юсов прокоментував в ефірі телемарафону заяву МАГАТЕ про нове замінування території ЗАЕС.

Андрій Юсов натякнув, що нічого нового у діях ворога не спостерігається.