Головна Новини Суспільство Війна з Росією За яким показником Україна на фронті вирвалася вперед: чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

За яким показником Україна на фронті вирвалася вперед: чому це важливо

За інформацією The Telegraph, Україна лідирує у гонці безпілотників як за кількістю, так і за інноваціями

17 червня 2024, 16:37
Поділіться публікацією:

Війна в Україні характеризується безпрецедентним застосуванням безпілотників. Щодня кожна зі сторін використовує на фронтах сотні безпілотних літальних апаратів. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Telegraph.

За яким показником Україна на фронті вирвалася вперед: чому це важливо

Безпілотники. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу наголошують, хоча використання безпілотників використовувалося і в інших війнах та конфліктах, але саме вторгнення Росії в Україну вивело це на новий рівень. За допомогою дронів ведеться відстеження сил противника, наведення артилерії та завдання ударів по цілях. Крім цього, відносно дешеві дрони можуть знищувати дорогі артилерійські установки чи танки. Те, що на початку війни розпочиналося як епізодичне використання підрозділами, швидко перетворилося на високоорганізоване, а безпілотники інтегровані до структури Збройних сил України.

Видання зазначає, що зараз в Україні майже кожна бойова бригада має рота штурмових дронів, а більшість підрозділів мають невеликі розвідувальні дрони.

Також вважається, що Україна лідирує у гонці безпілотників як за кількістю, так і інноваціями. Частково це обумовлено необхідністю компенсувати величезну артилерійську перевагу Росії. Зокрема, завдяки великій кількості дронів-камікадзе вдалося частково призупинити новий наступ Росії на Харків минулого місяця.

Однак Росія також інвестує значні кошти в озброєння, і українські піхотинці називають безпілотники-камікадзе та інші безпілотники, що скидають боєприпаси, однією з найбільших загроз для себе.

Крім цього, велика кількість безпілотників на фронті призвела до "тіньового змагання з радіоелектронної боротьби". Адже кожна сторона намагається заглушити, зашифрувати та вивести з ладу ворожі дрони, водночас намагаючись протидіяти аналогічним заходам свого опонента.

Минулого року, за оцінками, Україна втрачала 10 000 безпілотників щомісяця через російські контрзаходи, такі як радіоелектронна боротьба. Росія також встановлює паркани та сітки від дронів навколо цілей, щоб зупинити їх рої.

Обидві сторони експериментують із використанням акустичних датчиків для виявлення безпілотників. За повідомленнями, Україна досягла успіху в застосуванні цієї технології для виявлення іранських безпілотників далекого радіусу дії, які використовуються для поразки цілей за сотні кілометрів від фронту.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи Захід звертає увагу на істерики Кремля: що буде далі у війні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини