Головна Новини Суспільство Війна з Росією За відданість Путіну: стало відомо, що клан Кадирова отримав у Маріуполі як трофей
commentss НОВИНИ Всі новини

За відданість Путіну: стало відомо, що клан Кадирова отримав у Маріуполі як трофей

За інформацією WSJ, люди Кадирова розкрадають меткомбінат ім. Ілліча в окупованому РФ Маріуполі

сьогодні, 09:33
Поділіться публікацією:

Металургійний комбінат ім. Ілліча в окупованому Маріуполі, який входив до групи компаній Метінвест, став трофеєм клану глави Чечні. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall Street Journal, з посиланням на документи, а також заяви бізнесменів і менеджерів.

За відданість Путіну: стало відомо, що клан Кадирова отримав у Маріуполі як трофей

Рамзан Кадиров. Фото: з відкритих джерел

Автори матеріалу зазначають, що люди, близькі до Рамзана Кадирова, фактично розкрадають найбільший завод окупованого РФ українського міста.

Одразу після окупації Маріуполя нещодавно створена місцева компанія ТОВ "Ілліч ММК" почала експортувати сталь із непрацюючого заводу. Одним із двох власників компанії є Валід Геремєєв – 25-річний син заступника міністра будівництва та комунального господарства Чечні Вахіти Геремєєва.

Минулого року співвласником заводу став ще один соратник Кадирова – Алаш Дадашов.

Чиновники, у яких брали інтерв'ю журналісти, стверджують, що таким чином Кадирова нагороджують за "лояльність Путіну" та за неучасть у "Марші справедливості" Євгена Пригожина.

Люди з клану Кадирова вивозять та продають сучасне металургійне обладнання, відправляють металобрухт до Росії для використання місцевими виробниками та постачають промислові гази (судячи з усього, інертні) Роскосмосу.

За даними російської влади, на яку посилається "WSJ", за півроку із заводу було експортовано 130 000 тонн побічних продуктів заліза, потенційна вартість яких оцінюється у $16 млн.

Окупанти демонтували та відправили до Росії виробничу лінію вартістю $220 млн, яку було встановлено незадовго до війни, повідомляв Метінвест.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що продукція із заводу Ілліча використовується в Росії для виробництва автомобілів та у будівельній галузі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кадиров зробив нову заяву про війну в Україні: кого пропонує відправити на фронт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини