Головна Новини Суспільство Війна з Росією За рік війни армія РФ завдала по території України лише з повітря більш як 9 600 ударів
commentss НОВИНИ Всі новини

За рік війни армія РФ завдала по території України лише з повітря більш як 9 600 ударів

Про актуальну ситуацію щодо повномасштабного вторгнення рашистів оприлюднив на брифінгу Олексій Громов

23 лютого 2023, 15:22
Поділіться публікацією:

Ситуацію на фронтах розповів на брифінгу заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов, пишуть "Коментарі".

За рік війни армія РФ завдала по території України лише з повітря більш як 9 600 ударів

З початку повномасштабної війни армія рашистів завдала фактично 5 тисяч ракетних та близько 3,5 тисячі авіаційних ударів по території України. Ще 1100 ударів – із застосуванням БпЛА. Лише з початку лютого на Бахмутському напрямку відбулося понад 380 бойових зіткнень з ворогом. Наші воїни мужньо обороняють свої позиції.

Днями, 20 лютого, ворог, при намірі завдати ракетного удару по енергообʼєктах Харківщини, випустив 11 зенітних керованих ракет з бєлгородської області. З них лише одна приземлилася на території України, решта – підірвалися в небі Росії. А напередодні в районі Вугледару та Мар’їнки українські військові знищили 14 танків, 17 БМП та три легких броньовики МТ-ЛБ. Ворог втратив більш як 120 військових убитими та ще 137 пораненими. Це – наслідки "активного" наступу рашистів і лише на одному напрямку.

"У лютому з території РФ завдано майже 220 обстрілів по прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей. В тому числі понад 20 обстрілів протягом поточного тижня, — розповів Олексій Громов".

Бригадний генерал уточнив, що ворожа армія продовжує застосовувати зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) типу С-300 та С-400 для щоденного терору цивільних жителів України. За його словами, рашистські стратегічні цілі не змінились – у найближчій перспективі Кремль все ще хоче захопити "ключові" населені пункти Донецької області, а надалі – всі Донецьку та Луганську області.

Армія країни-терористки продовжує шукати всілякі ресурси, зокрема, боєприпаси для артустановок – ставку роблять як на власний військово-промисловий комплекс (ВПК), але він має певні обмеження, так і на окремі іноземні країни. У прикордонних районах Брянської та Курської областей ворог тримає угруповання військ, аби сковувати наші Сил оборони і не допустити перекидання їх в райони активних бойових дій. При тому, кількості "штиків", озброєння та військової техніки в рамках угруповання військ "союзної держави" Білорусі та РФ недостатньо для створення ударних угруповань і проведення наступу з Білорусі.

"Стратегічна поразка Росії у війні проти України невідворотна. Оскільки нашу державу підтримують провідні країни світу, ресурси яких у порівнянні з російською федерацією значно більші", — заявив Громов.

Він додав, що зараз Сили оборони виконують поставлені завдання та продовжують боротьбу з ворогом.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", президент Польщі Анджей Дуда напередодні заявив, що Варшава готова передати Києву літаки радянських моделей, що залишилися в неї. Мова про МіГ-29.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини