За підсумками війни у Зеленського пропонують позбавити Росію її головного козиря

В Офісі президента України вважають, що питання ядерного потенціалу Росії необхідно порушити під час майбутнього трибуналу

Питання ядерного потенціалу Росії необхідно порушити під час майбутнього трибуналу. Країни, які вважають нормальним шантажувати світ зброєю масового знищення – не повинні бути частиною системи стримування. Як повідомляє видання "Коментарі", таку думку у себе в Twitter висловив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

"Доцільність залишення 2-го ядерного потенціалу в РФ після війни - це питання для майбутнього спеціального трибуналу та переговорів. Світова система безпеки зміниться. Держава і режим, що шантажують людство ядерною зброєю, не можуть бути частиною системи стримування", - написав Подоляк.

Зазначимо, раніше Михайло Подоляк звернувся до російської опозиції , до представників потенційних "протестних рухів" у Росії із закликом починати активно заявляти про себе, адже своїм рішенням МКС чітко окреслив нову позицію: Путін – військовий злочинець, і тому не має легітимності.

Читайте також на порталі "Коментарі" - заступник голови Ради Безпеки РФ, екс-президент Дмитро Медведєв пригрозив війною тим країнам, які намагатимуться заарештувати російського президента Володимира Путіна в рамках ордера, виданого Міжнародним кримінальним судом (МКС). У свою чергу, у США зазначили, що будь-яка європейська країна, яка ратифікувала Римський статут (статут МКС), має повне право заарештувати Путіна. Про що говорять ці російські та американські заяви? Як ситуація з ордером "для Путіна" може розвиватись далі? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.