Головна Новини Суспільство Війна з Росією З’явилося відео обстрілу Дніпропетровщини. Загинули діти
commentss НОВИНИ Всі новини

Актуально З’явилося відео обстрілу Дніпропетровщини. Загинули діти

Вчора обстріли рашистів прийшлися на Дніпропетровщину, в результаті роботи ворожої артилерії загинуло двоє дітей. У соціальних мережах з’явилося відео обстрілу Зеленодольської громади.

4 вересня 2022, 11:20
Поділіться публікацією:








Вчора обстріли рашистів прийшлися на Дніпропетровщину, в результаті роботи ворожої артилерії загинуло двоє дітей. У соціальних мережах з’явилося відео обстрілу Зеленодольської громади.

З’явилося відео обстрілу Дніпропетровщини. Загинули діти

Фото з відкритих джерел

Так, вдень 3 вересня російські військові здійснили артилерійський обстріл з реактивних систем залпового вогню із застосуванням заборонених касетних боєприпасів м. Зеленодольськ Криворізького району.

Про це на щоденному брифінгу повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

"В Зеленодольску 11 людей поранено, серед них – дитина, 9 років. Від отриманих поранень дитина померла. Всі постраждали у лікарні, більшість — важкі. Надається вся необхідна медична допомога. Пошкоджені 8 багатоповерхівок, дитячий садок, ліцей, ЦНАП та інше", – зазначив глава Криворізької ВА.



Також чиновник повідомив, що ворог обстріляв з РСЗВ "Ураган" території Великої Костромки Зеленодольської міської ТГ Криворізького району. Пошкоджено 2 приватних житлових будинка. Інформація щодо загиблих та постраждалих там не надходила.

"Зазначу, що на нашому напрямку ворог вбив ще одну дитину. В селищі Березнегувате, що в районі Давидова Брода, в наслідок обстрілу загинула 8-річна дівчинка", – розказав Олександр Вілкул.

За процесуального керівництва Криворізької східної окружної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаним з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні. На місці подій працюють прокурори, слідчі поліції, експерти.

Зазначимо, що станом на ранок 4 вересня більше ніж 1117 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Офіційно – загинуло 380 дітей, поранено – 737 дитини. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У відомстві відмічають, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 388, Харківській – 204, Київській – 116, Чернігівській – 68, Миколаївській – 67, Луганській – 61, Херсонській – 55, Запорізькій – 46.

З’явилося відео обстрілу Дніпропетровщини. Загинули діти - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини