Головна Новини Суспільство Війна з Росією З’явилося перше відео бойового чергування Patriot в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

З’явилося перше відео бойового чергування Patriot в Україні

Захищати небо над Україною ЗСУ вже допомагають зенітні ракетні комплекси Patriot

26 квітня 2023, 17:35
Поділіться публікацією:

Зенітні ракетні комплекси Patriot, які Україні передали союзники вже заступили на бойове чергування. Про це розповів командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, пишуть "Коментарі". Він також оприлюднив відео, на якому зафільмований ЗРК Patriot під управлінням українських воїнів.

З’явилося перше відео бойового чергування Patriot в Україні

Перші комплекси Patriot вже на бойовому чергуванні – вражаюче відео

"Сучасна західна техніка має свої особливості, але наші захисники неба швидко її опановують, і вже готові нищити російського окупанта. Повітряні Сили нарешті отримали те, чого так прагнули – зброю проти "балістики", — прокоментували в командуванні.

У Повітряних силах зауважили, що сучасна західна техніка має свої особливості, але наші захисники неба швидко її опановують, і вже готові нищити російського окупанта.

"Командир дивізіону дозволив мені дещо протестувати Patriot. Дякую, Артеме, давно мріяв це зробити! А ще дякую західним партнерам, керівництву держави та війська, що Повітряні Сили нарешті отримали те, чого так прагнули – зброю проти "балістики", – написав Микола Олещук.

Раніше речник Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що один дивізіон почав працювати ще кілька днів тому.

"Ми вже маємо ЗРК Patriot. Поступово до нас надходять інші зразки західного озброєння. Отже, пазли нашої протиповітряної оборони складаються. Звісно ж, ми з нетерпінням чекаємо на літаки F-16. За понад рік широкомасштабного вторгнення Росії в Україну численні атаки російських дронів та ракет дещо виснажили нашу ППО. Тому треба її підсилювати. Ми постійно працюємо над тим, щоб від партнерів надходили інші зенітні ракетні комплекси різного радіусу дії", — розповів речник Командування Повітряних Сил полковник Юрій Ігнат.

Довідка. ЗРК Patriot – далекобійний комплекс, який може діставати цілі на відстані до 150 кілометрів. Це дозволить якомога далі відганяти російську авіацію від українських кордонів. Також комплекс може збивати балістичні цілі – на відстані 40 кілометрів. Це перші комплекси, які зможуть знищити "Іскандери".

Зараз в України на озброєнні є сучасні західні зенітні ракетні системи NASAMS, IRIS-T, Patriot, SAMP/T, Crotale, Gepard та інші, хоч і в невеликій кількості.

 

Як писали "Коментарі", у ЗСУ наголосили, що завданням американських батарей ППО залишається прикриття об'єктів критичної інфраструктури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини