Реакція Кремля на заяву Зеленського про готовність говорити з Путіним щодо закінчення війни

Речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував слова Володимира Зеленського про можливість мирних переговорів з Путіним щодо закінчення війни в Україні.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що заради закінчення війни в Україні готовий до мирних переговорів з російським диктатором Володимиром Путіним. Речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на слова президента України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія чекає "конкретних дій" від України щодо готовності до мирних переговорів між Зеленським та Путіним.

"Заяви Зеленського про можливість переговорів краще, ніж відмова від них, але треба почекати на конкретні дії", - сказав Пєсков.

Також Пєсков прокоментував рішення Джо Байдена припинити участь у президентських перегонах. За словами речника Кремля, США й надалі будуть допомагати Україні у війні та додав, що такі дії американців "не може вплинути на результат спецоперації".

Нагадаємо, що Володимир Зеленський в інтерв’ю BBC заявив, що на другому Саміті миру буде готовий план закінчення війни. Якщо Росія готова обговорити цей план, який створений згідно зі статутом ООН, то Зеленський готовий говорити з Путіним про закінчення війни в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський розповів яким способом швидко закінчити війну в Україні впродовж 24 годин та пояснив, чому не йде на цей крок. За його словами, такий план передбачає зняття санкцій з Росії та відсутності трибуналу над злочинцями, зокрема над Путіним.

Також "Коментарі" писали про реакцію Росії на вихід Джо Байдена з президентських перегонів в США, у якій звинуватили американського лідера у початку війни в Україні.