Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Кремлі відреагували на втрати російської армії, які оприлюднили США
commentss НОВИНИ Всі новини

В Кремлі відреагували на втрати російської армії, які оприлюднили США

Речник Кремля сказав, що оприлюднена інформація США про втрати армії РФ "взята зі стелі".

2 травня 2023, 18:30 comments1915
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Білий дім заявив, що втрати російської армії за п'ять місяців на сході України становлять 100 тис., серед яких 20 тис. убитих та ще 80 тис. поранених. На таку інформацію відреагували в Кремлі, заперечивши дані американської розвідки. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

В Кремлі відреагували на втрати російської армії, які оприлюднили США

Спікер Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі посилаючись на розвіддані американських спецслужб вказав, що Росія почала широкомасштабний наступ у кінці грудня минулого року. Однак російська атака зазнала краху, а за п'ять місяців атак військові сили РФ втрати загалом понад 100 тис. військових, серед яких ліквідованих солдатів 20 тис., а поранених – 80 тис.

У Кремлі журналісти запитали прессекретар президента РФ Дмитрія Пєскова про втрати, які оприлюднили в США.

"Взяті зі стелі абсолютно. Вашингтон не має можливості називати будь-які коректні цифри. Вони не мають таких даних. І так до цього потрібно ставитись. Потрібно орієнтуватися лише на ті цифри, які вчасно оприлюднює Міноборони Росії", — заявив речник Кремля Дмитрій Пєсков.

Нагадаймо, що востаннє втрати російської армії повідомляли у вересні 2022 року. Тоді в Міноборони РФ заявили про втрати, які становлять близько 6 тис. осіб. Згідно зі статистикою Генштабу ЗСУ, станом на 2 травня втрати російських сил становлять понад 191 тис. одиниць особового складу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі зробили заяву про західну зброю. Пєсков звинуватив Німеччину, що їх зброє б'є по території Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали, що ЗСУ назвали кількість російської техніки поблизу Бахмута. За словами Череватого це більше ніж деякі армії ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини