Головна Новини Суспільство Війна з Росією З яких областей найбільше засуджених виявили бажання піти на захист України
commentss НОВИНИ Всі новини

З яких областей найбільше засуджених виявили бажання піти на захист України

В Офісі генпрокурора назвали кількість засуджених, які вступили до лав ЗСУ.

30 травня 2024, 13:13 comments1179
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

В Офісі генпрокурора повідомили, що на службу до ЗСУ приєдналось 775 засуджених. Крім того, до суду надійшло було подано 2402 клопотання від засуджених щодо бажання проходити військову службу. 

З яких областей найбільше засуджених виявили бажання піти на захист України

Ув'язнені можуть долучитись до української армії. Фото з відкритих джерел

Пресслужба Офісу генпрокурора повідомила, що з 2402 заяв від ув’язнених, прокурори розглянули та задовольнити 1843 звернення. З них 775 засуджених приєднались до лав ЗСУ та стали на захист України.

Також  правоохоронці вказали області, які виявились лідерами за кількістю засуджених, що виявили бажання піти до армії.

"Виявили бажання захистити Батьківщину найбільше засуджених, які відбувають покарання в установах у Житомирській, Кіровоградській, Миколаївській, Рівненській, Харківській, Хмельницькій, Вінницькій та Дніпропетровській області", — повідомили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, що 17 травня президент України Володимир Зеленський підписав закон України, який раніше підтримала Верховна Рада, що дозволяє засудженим приєднатись до українських сил та воювати проти росіян.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник Міністерства юстиції Денис Малюська розповів, що крім засуджених чоловіків до лав ЗСУ також можуть приєднатись і ув'язнені жінки, якщо виявлять таке бажання.

Також "Коментарі" писали, що військовий з 3-ї ОШБр Максим Жорін порадив військовозобов'язаним звернути увагу на навчання перед мобілізацією. За його словами, у нього є питання щодо підготовки в навчальних центрах, тому краще військовозобов'язаним самостійно обрати собі підрозділ, де він може пройти якісне навчання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини