Головна Новини Суспільство Війна з Росією З-поміж повернутих військовополонених 20% вважалися зниклими
commentss НОВИНИ Всі новини

З-поміж повернутих військовополонених 20% вважалися зниклими

Україна робить неможливе, повертаючи нині військовополонених

21 квітня 2023, 20:17
Поділіться публікацією:

Про це розповів представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Богдан Охріменко під час круглого столу в Military Media Center, пишуть "Коментарі".

З-поміж повернутих військовополонених 20% вважалися зниклими

Майже 20% повернутих з полону українців мали статус зниклих безвісти

За його словами, із 2 235 повернутих з російського полону близько 20% — люди, які мали статус зниклих безвісти, хоча не було жодного підтвердження, доказових фактів того, що вони перебувають у полоні.

"Якщо є хоч маленька надія, що людина жива, ми вимагатимемо від російської сторони повернення її додому. Робота не припиниться, допоки ми не повернемо усіх, живих і загиблих", — зазначив Охріменко.

Представник Координаційного штабу також підкреслив, що Україна робить неможливе, повертаючи нині військовополонених, адже навіть Женевськими конвенціями передбачено повернення військовополонених після закінчення бойових дій.

Офіс уповноваженого Верховної ради з прав людини підписав меморандум про співробітництво із Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз Міністерства юстиції для додаткової верифікації українських військовополонених.

"Офіс уповноваженого та КНДІСЕ домовилися про співпрацю в сфері забезпечення гарантій державного захисту конституційних прав і свобод громадян, поглибленій взаємодії в галузі технічного та інформаційного забезпечення проведення судових експертиз та експертних досліджень", — днями повідомив омбудсман Дмитро Лубінець.

Як писали "Коментарі", Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідав Україну та зробив несподівану заяву про те, що усі члени альянсу згідні з майбутнім членством України.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що війна в Україні завершиться лише зі зміною режиму у Кремлі. Таку думку висловив російський опозиціонер Михайло Ходорковський.

Читайте також на сайті "Коментарі" – експерт пояснив, чи може Україна перенести контрнаступ на осінь.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини