Головна Новини Суспільство Війна з Росією Юрій Голик показав новий надлегкий БПЛА-розвідник української розробки
commentss НОВИНИ Всі новини

Юрій Голик показав новий надлегкий БПЛА-розвідник української розробки

Незабаром військові зможуть використовувати при виконанні бойових завдань розвідувальні безпілотні літальні апарати повністю українського виробництва

23 травня 2023, 16:54
Поділіться публікацією:

Підприємець і волонтер Юрій Голик вже опублікував фото та відео з тестового запуску вітчизняних БПЛА.

Юрій Голик показав новий надлегкий БПЛА-розвідник української розробки

БПЛА-розвідник української розробки

Розробником двох БПЛА, що проходили випробування, є український інженер, якого Голик називає “Вчитель”. Він створив два легких, майже безшумних, і дешевих по собівартості безпілотники: великий коригувальник-розвідник з розмахом крил 3,5 метра та менший – розвідник.

За словами підприємця-волонтера, в БПЛА застосовується електроніка та програмне забезпечення від українських розробників. Обидва літаки наразі виготовлені з бальсового дерева і лавсанової плівки. Завдяки вдалій конструкції вони можуть безшумно планувати з вимкненим двигуном над об'єктами без втрати висоти десятки хвилин. 

“Наше завдання зробити ефективні для виконання завдань, максимально прості в роботі та обслуговуванні, швидкі у виробництві та мінімальні за собівартістю безпілотники. І поки що вся група розробників результатами задоволена”, —  написав Юрій Голик.

Малий безпілотник вже зроблений на 90% й невдовзі проходитиме випробування в бойових умовах. Він може обходити засоби радіоелектронної боротьби і долати відстань понад 25 км в одну сторону.

“Ми вирішили, що цей маленький літак так і залишиться виконаним із дерева та плівки. Його напівпрозорі крила важко роздивитись у небі навіть на низьких висотах. Двигун працює досить тихо, часом майже нечутно”, — каже волонтер.

Великий БПЛА ще в розробці. Його корпус буде виконаний з інших матеріалів, які поки не озвучують. Однак, за словами Голика, він залишиться достатньо легким. За результатами тесту, він зможе знаходитися в повітрі 4-5 годин й долати відстань понад 50 км в одну сторону. Остаточні технічні характеристики будуть зафіксовані після доопрацювання.

Юрій Голик показав новий надлегкий БПЛА-розвідник української розробки - фото 2

Юрій Голик показав новий надлегкий БПЛА-розвідник української розробки - фото 3




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини