Головна Новини Суспільство Війна з Росією Яскрава бавовна на аеродромі в Джанкої. Стало відомо, що згоріло в окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Яскрава бавовна на аеродромі в Джанкої. Стало відомо, що згоріло в окупантів

У ніч на 17 квітня у місті Джанкой пролунали вибухи на військовому аеродромі. За попередньою інформацією Сили оборони поцілили по ньому модернізованою радянською зброєю. Удар був успішним

17 квітня 2024, 13:26
Поділіться публікацією:

У ніч на 17 квітня по військовому аеродромі в Джанкої було завдано удар модернізованим ракетами радянського зразка, відзначає OBOZ.UA з посиланням на свої джерела. За їх інформацією, мова йде про спільну операцію ЗСУ та ГУР Міноборони.

Яскрава бавовна на аеродромі в Джанкої. Стало відомо, що згоріло в окупантів

Вибухи в Джанкої

Відомо, що після атаки було дві хвилі детонації, проте наразі встановлюється інформація про те, що точно вдалося вразити та пошкодити. Хоча, за попередніми даними, говориться про те, що завдяки спільній роботі військових та розвідників вдалося знищити три батареї ППО, декілька гелікоптерів, а також склад із боєприпасами.

Разом з тим капітан 1 рангу запасу ВМС ЗС України Андрій Риженко в ефірі "Еспресо" розповів, що на аеродромі в Джанкої розташована більшість ударних і транспортно-бойових вертольотів, які загарбники використовують на окупованих територіях

За його інформацією, на аеродромі  перебуває від 20 до 40 повітряних апаратів. Переважно, це вертольоти Мі-8, Мі-28, Ка-52. При цьому Риженко додав, що цей аеродром охороняють з допомогою "Панцир".

Також він допустив, що на аеродромі могли також перебувати літаки штурмової авіації Су-25.

При цьому громадський активіст Олександр Капрп’юк відзначив, що українські військові у Джанкої "валили" все, що могли.

"Зразу скажу, немає сенсу аналізувати один аеродром. Такі атаки мають в собі комбінований підхід, і якщо в цьому напрямку був удар, то валили все, що було поруч, що могло вплинути на операцію. А це РЕБ, ППО, РЛС, місця дислокації особового складу, ну і склади. Судячи зі всього в когось була сьогодні дуже ефективна ніч", — додав Карпюк.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини