Яку область зібралася здати Україна: у ЦПД розповіли про новий фейк Кремля

Росіяни розповсюджують фейк про підготовку Україною здачі Харківської області

Ворожі телеграм-канали поширюють інформацію про нібито підготовку до здачі окупантів Харківської області. Про це, за словами росіян, говорить нібито рішення Міносвіти України щодо звільнення 10 тисяч вчителів у східних регіонах, зокрема у Харківській області, "де залишиться лише 40-50 шкіл". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Центр протидії дезінформації (ЦПД).

Також, стверджує російська пропаганда, кількість дітей, які навчаються дистанційно, значно зросте.

ЦПД перевірив інформацію в Харківській ОВА і дійшов висновку, що повідомлення, що поширюється росіянами, не відповідає дійсності.

У Центрі пояснили, що насправді наразі йде обговорення проекту Наказу №850 про здобуття загальної середньої освіти в умовах військового стану, яке планується запровадити з 2025-2026 навчального року. "Він передбачає скорочення мережі шкіл, але з переведенням вчителів до кадрового резерву зі збереженням зарплати", - йдеться у повідомленні.

Також планується зменшення дистанційного навчання та перехід до офлайну або змішаного формату, зросте кількість дистанційних класів з українською мовою для дітей за кордоном, повідомили у ЦПД.

Там наголосили, що подібними маніпуляціями ворог намагається викликати негативне ставлення до державних органів з боку українського суспільства.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗСУ вдарили по росіянах поблизу Сотницького Козачка. У свою чергу РФ прагне розширити зону контролю у Вовчанську Харківської області. Про це йдеться у повідомленні ВТГ "Харків".

Також видання "Коментарі" повідомляло – вже не Харків: Зеленський назвав нову пріоритетну мету РФ у війні.