Якщо так буде продовжуватися й далі, Україна програє війну: на Заході назвали ключову причину

Російсько-українська війна закінчиться саме так, як вирішать західні політики

Одного бажання українців протистояти путінській Росії замало. Має бути суттєво посилена підтримка ключового союзника Києва – США. Доки підтримки замало – говорити про перемогу України не доводиться. Тому на Заході відкрито говорять, що Україна програє війну, якщо США продовжать надавати підтримку повільно і нерішуче. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "AP".

Автори матеріалу зазначають, що російсько-українська війна закінчиться саме так, як вирішать західні політики. США мають дозволити Україні бити ракетами вглиб Росії, адже ядерні погрози Путіна – це блеф.

"Понад 200 російських військових цілей знаходяться в межах досяжності системи ATACMS. Ці цілі включають великі військові бази, станції зв'язку, логістичні центри, ремонтні майстерні, паливні склади, склади боєприпасів і постійні штаби", – зазначають автори матеріалу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи можливий обмін Курська на Крим та Донбас: в оточенні Путіна дали відповідь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – не лише серед західних політиків, експертів і широкої громадськості точаться дискусії про те, як має закінчитися війна в Україні і що буде з українськими територіями, такі самі розмови точаться і в Росії. Видання "Foreign Policy" поговорило з широким колом представників російської еліти і дізналося їхні уявлення про війну і про те, як вона зрештою має закінчитися.

Усі опитані журналістами представники російської еліти заявляли, що не може бути ніякого відходу з території, що належить Росії в чотирьох українських областях. При цьому більшість висловили думку, що будь-яка територія в інших областях, таких як Харківська, може бути повернута Україні в обмін на її демілітаризацію.

Це допомогло б гарантувати припинення вогню, а також дало б змогу Путіну заявити, що він забезпечив безпеку прилеглих російських областей, які піддаються українським обстрілам. Деякі також вважали, що можна було б обміняти територію Харківської області на територію чотирьох областей, які ще повністю не окуповані Росією.