Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Якщо це такий план, то в нас проблеми з логікою": ЗСУ втрачають позиції на Курщині
commentss НОВИНИ Всі новини

"Якщо це такий план, то в нас проблеми з логікою": ЗСУ втрачають позиції на Курщині

Росіяни досягли результату на Курщині

17 вересня 2024, 21:48
Поділіться публікацією:

Верховний головнокомандувач та Головнокомандувач ЗСУ заявляли, що контратаки росіян на Курщині абсолютно прогнозовані, ЗСУ до них готові та все заплановано.

"Якщо це такий план, то в нас проблеми з логікою": ЗСУ втрачають позиції на Курщині

Ситуація на Курщині для ЗСУ погіршується. Фото з відкритих джерел

"Але якщо це в нас такий план — відступити і дати можливість росіянам відновити контроль над ключовими для них населеними пунктами та з'єднати своє угрупування військ, то в нас проблеми з логікою і адекватністю", — заявив офіцер ЗСУ Микола Мельник.

Він зазначив, що на початку вересня ЗСУ дали можливість росіянам створити плацдарм біля Кореново, з якого росіяни розгорнули атаку бронекулаком на Снагость, застосувавши 56 одиниць техніки.

"Питання: де були мінні поля та хоча б якісь адекватні фортифікаційні оборонні споруди перед Снагістю? Наші батьки-командири спробували контракувати росіян. ЗСУ змогли сповільнити рух росіян, але ключове слово "сповільнити". До бійців немає претензій — наші солдати відчайдушно, залишаючись в оточенні, билися за Красножовтневе і Вишневе. Однак залишається питання, хто винен в тому, що шляхи для відступу були відсічені росіянами", — додав офіцер ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на лівому березі Дніпра та островах у Херсонській області активізувалися російські загарбники, повідомив представник ОВСУ "Таврія" Дмитро Лиховій. "У цих боях за острови беруть участь підрозділи РФ зі складу 144 і 205 мотострілецьких бригад, 337 десантно-штурмового полку, 28 мотострілецького полку, 126 окремої бригади берегової охорони і 61 бригади морської піхоти", — повідомив він.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що Захід допускав використання Росією ядерної зброї, оскільки переоцінив підтримку режиму Володимира Путіна з боку Китаю, заявив колишній голова Центрального командування Збройних сил США, генерал Девід Петреус. "На початку війни у нас було обґрунтоване побоювання можливості використання Росією ядерної зброї. Це привело до попередження, що у випадку використання навіть тактичної ядерної зброї буде знищено Чорноморський флот", – розповів він.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини