Головна Новини Суспільство Війна з Росією Який прогноз стосовно операції в Курській області: чи змінився фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Який прогноз стосовно операції в Курській області: чи змінився фронт

В російському Генеральному штабі вже розуміють український задум

21 серпня 2024, 09:15
Поділіться публікацією:

Наразі все більше доводів, що Курська операція не тільки не припиниться найближчим часом, а й буде мати продовження. Чи дійсно це так? Чи змінила операція в Курській області фронт? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

Який прогноз стосовно операції в Курській області: чи змінився фронт

Бої в Курській області. Фото: з відкритих джерел

В РФ намагаються ігнорувати ситуацію в Курській області

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів, що зона контролю в Курській області не стане стаціонарною лінією боєзіткнення і буде розширюватися. Вона буде рухати не на користь російських окупантів. І ми можемо робити висновки навіть зараз, що деякі райони можуть опинитися в Курській області в ізоляції. 

"Якщо ми говоримо про зону бойових дій, то найбільш інтенсивним буде залишатися Торецько-Покровський напрямок. Тут лише питання, яка зона контролю буде розширюватися швидше – в Курській області, чи рух РФ на Мирноград та Покровськ. Я думаю, що саме перший варіант і це буде елементом тиску безпосередньо на російське військово-політичне керівництво", – заявив Коваленко.

Він також відзначив, що в Росії на федеральному рівні переважно приділяють увагу подіям на Торецько-Покровському напрямку і намагаються ігнорувати ситуацію в Курській області.

"Звітують майже щодня в телеефірах про якісь великі успіхи, суттєве просування. Хоча воно не відрізняється суттєво від того, що було тиждень тому. Відрізняється лише те, що вони ближче до Мирнограда та Покровська, але темпи не зростають", -  сказав експерт.

Він наголосив, що росіяни повністю замовчують, що в них вже понад 1200 квадратних кілометрів неконтрольованої території в Курській області.

Окупанти не вивели значну частину сил з України

Військовий експерт, колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак в інтерв'ю Radio NV розповів, що наразі військова операція на території Росії не змусила окупантів вивести значну кількість сил з території України.

"Так, по окремих напрямках вони збирають окремими партіями, невеличкими шарами. У російському Генштабі не ідіоти сидять, вони розуміють задум нашої операції — як обійти, ввести в оману, змусити росіян відтягнути свої сили. На жаль, поки що так масштабно це не відбувається", — сказав він.

Експерт зазначив, що з Харківського напрямку надходили суперечливі повідомлення щодо можливого перекидання російських сил, однак ситуація досі незрозуміла.

"Якщо ми говоримо загалом про Покровськ, наші військові говорять, що їх у десятки разів більше, ніж було в Соледарі 2022−2023 років. Набагато гірше. Пруть, дійсно, неймовірно сильно, пішими порядками, групи по 5-10 людей. І без зупинки, 24/7 КАБи. КАБи, кажуть, кучність 200−250 метрів, закидають в великій кількості і просто неможливо голову підняти", — розповів Ступак.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи можливі переговори з РФ після Курської операції: чого чекати від Москви.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини